Compania minieră britanică Vast Resources a anunţat luni că încheie noi recorduri pentru mina Mănăila, pe care compania o administrează în România, în judeţul Suceava, iar în perioada aprilie – iunie a înregistrat un avans de 41% a minereului extras, faţă de primul trimestru.
Totodată, compania a înregistrat o creştere de 54% a minereului măcinat, în cazul minei de la Mănăilă, comparativ cu primele trei luni ale anului, arată un comunicat.
În plus, cantitatea de concentrat de cupru produs în această mină a crescut şi ea cu 57%.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În cazul concentratului de zinc, a cărui producţie a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiştii Vast Resources au reuşit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%.
Tot în acest semestru a fost pusă în funcţiune şi o linie de gravitaţie a cărei scop este acela de a recupera un concentrat de pirită ce conţine aur şi argint, în cantităţi reduse.
„Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producţie, în ciuda faptului că au existat şi perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfăşurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creşterea şi optimizarea producţiei”, a declarat preşedintele şi directorul executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea.
El spune că rezultatele înregistrate la mina suceveană se datorează, în mare parte, management-ului local şi personalului care implementează sistemele de reconstrucţie a circuitelor de măcinare şi a staţiei de flotare, în care Vast Resources a început să investească în acest semestru.
”Obiectivul investiţiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuţie constantă de 15.000 de tone/lună până în septembrie 2017”, mai afirmă oficialii companiei.
În paralel, Vast Resources continuă studiul de fezabilitate care are rolul de a indica cea mai eficientă modalitate de recuperare a metalelor pe care le conţine iazul de decantare din zona Fâneaţa.
„Potenţialul identificat de noi în această ţară, dar şi cultura minieră pe care o au localnicii de aici au pus România în topul listei de priorităţi a investiţiior pe care Vast Resources îşi propune să le facă”, a adăugat Andrew Prelea.
Acesta spune că societatea va continua să investească în modernizarea minei din Suceava, în testarea iazului de decantare din Bihor, dar şi că va continua procesul de forare de la Cârlibaba şi va începe forarea la Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, în vederea creării unui nou complex metalurgic regional.
”Vast Resources investeşte în permanenţă în operaţiunile desfăşurate pe teritoriul ţării noastre şi va continua să aloce proiectelor din Româna cea mai mare parte din bugetul propus pentru investiţii”, se mai menionează în comunciat.
Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În completarea activităţii din Africa, în mai 2013, Vast Resources şi-a îndreptat atenţia către România, în vederea dezvoltării strategiei de business.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...