Varianta ocolitoare a municipiului Bârlad, un proiect de infrastructură rutieră în lungime de 11,28 km, care va degreva circulaţia din oraş de traficul greu, a fost deschisă joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”De astăzi se circulă pe Varianta Ocolitoare (VO) Bârlad (11,28 km)! De acum înainte nu va mai fi nevoie ca traficul rutier de tranzit să traverseze municipiul Bârlad. Noua variantă ocolitoare va asigura condiţii mai bune de circulaţie spre şi dinspre Vama Albiţa (frontiera cu Republica Moldova) dar şi conexuni cu DN 24, DN 24D şi DN 24A”,  anunţă Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Pe traseu au fost construite inclusiv două parcări de scurtă durată.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Varianta Ocolitoare a Municipiului Bârlad este o lucrare pe care am reuşit să o deblocăm cu ajutorul unui constructor român, Concelex, care şi-a făcut astfel intrarea pe piaţa construcţiei de drumuri într-un mod pozitiv, reuşind să finalizeze un obiectiv care a avut parte de blocaje importante din cauza unui început defectuos in timpul lucrărilor cu fostul constructor”, spune, la rândul său, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioşteanu.

Principalele lucrări executate de antreprenor sunt:

  • 11,28 km lungime traseu
  • 4 intersecţii giratorii
  • 2 parcări de scurtă durată, iluminate, cu zone de agrement şi grupuri sanitare
  • 4 poduri şi 3 pasaje
  • 6,8 km panouri fonoabsorbante

”Cei care tranzitează zona nu vor mai fi obligaţi să traverseze municipiul Bârlad, iar circulaţia spre şi dinspre Vama Albiţa (frontiera cu Republica Moldova) se va desfăşura în condiţii mai bune. Acest nou drum care asigură inclusiv conexiunea cu DN24, DN24D şi DN24A este dotat şi cu două parcări de scurtă durată”, afirmă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.