Anul acesta, în Michigan, unde lucrătorii din producţia de lapte şi turmele s-au îmbolnăvit de gripă aviară, o pereche de vaci false sunt pregătite pentru a trece pe scena târgului din acest stat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Organizatorii târgului din Michigan prezintă în acest an pe Milkshake şi Buttercup, două vaci din fibră de sticlă în mărime naturală, cu sfârcuri de cauciuc şi ugere umplute cu apă, pentru o demonstraţie populară de muls.

Şeful Moo Booth al Târgului de Stat din Minnesota a venit cu o soluţie similară pentru evenimentul său de muls practic: o vacă de lapte falsă, pe nume Olympia.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În mod normal, am avea o vacă adevărată acolo. Nu putem face asta chiar acum”, a spus Jill Nathe, directorul general adjunct al târgului pentru agricultură şi concurenţă.

Pe măsură ce gripa aviară continuă să se răspândească, infectând efectivele de bovine pentru prima dată în acest an, precum şi patru lucrători în domeniul lactatelor, organizatorii de târguri de stat şi de comitate din SUA au fost nevoiţi să reimagineze tradiţiile de vară, sărbătorite de mult timp atât de oamenii din oraşe, cât şi de cei din mediul rural.

Pentru fermierii şi studenţii dornici de panglici albastre şi motive de laudă, epidemia i-a forţat să respecte noile reguli de testare şi să gestioneze durerile de cap logistice pentru a obţine un act de sănătate curat pentru animale înainte de a intra în ringul de spectacol.

Oficialii de stat şi locali spun că încearcă să protejeze oamenii şi animalele de virusul H5N1, deoarece unii fermieri de lactate au refuzat să-şi testeze efectivele.

Experţii se tem că transmiterea în continuare a virusului l-ar putea ajuta să se adapteze la răspândirea între oameni.

Riscul de răspândire virală în rândul efectivelor a determinat unele târguri de comitate din Michigan să anuleze evenimentele pentru produse lactate, în timp ce Târgul de Stat din Iowa şi-a închis hambarul de muls.

În Minnesota, personalul târgului de stat a procurat mănuşi suplimentare şi viziere pentru faţă din stocurile din era COVID pentru echipajul de animale şi a ţinut vacile de lapte gestante departe de centrul de naştere al târgului.

Mai multe state agricole, inclusiv Wisconsin, au cerut ca bovinele care alăptează să aibă testul negativ în termen de şapte zile de la sosirea la târg.

Fermierul de lactate din Wisconsin Rick "RT" Thompson a spus că trebuie să programeze cu atenţie vizitele de la medicul său veterinar, astfel încât rezultatele testelor de lapte pentru H5N1 să se încadreze în fereastra necesară pentru diferite târguri.

Soţia veterinarului său a transportat personal probe la un laborator de stat din Madison pentru a se asigura că au ajuns la timp pentru testare.

Michigan a interzis participarea vacillor care alăptează la toate expoziţiile publice până când vor trece două luni fără a găsi o turmă infectată în acest stat. Cu un singur târg de stat pe an, şansa a trecut pentru 2024. Michigan a raportat ultima dată un caz luni.

”Aşteptam cu toţii acea fereastră de 60 de zile. Dar am continuat să avem un alt caz şi încă unul se întâmplă”, a spus directorul de creştere a animalelor din Michigan State Fair, LC Scramlin.

La Târgul de Stat din Wisconsin, unde vizitatorii pot cumpăra orice, medicii veterinari au inspectat vitele înainte de a coborî din remorcă pentru a se asigura că animalele sunt sănătoase la sosire - o abatere faţă de anii precedenţi, au spus expozanţii.

Riscul de gripă aviară a fost suficient pentru a le convinge pe Jennifer şi Bethany Droessler să ţină acasă o vacă care alăptează. Surorile din Cuba City, Wisconsin, au transportat alte vite pentru a le prezenta la secţiunea Dairy Lane a evenimentului, unde participanţii la târg au mângâiat şi şi-au făcut selfie-uri cu animale cu o greutate de peste 454 kg.

”Vom urmări anul viitor şi sperăm că nu va fi o problemă”, a spus Jennifer Droessler, 30 de ani. Peste 190 de efective de vaci de lapte din întreaga ţară au fost infectate din martie, iar 13 lucrători agricoli au fost testaţi pozitiv în urma expunerii la vaci şi păsări de curte.

Toţi lucrătorii şi-au revenit, iar Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA spun că H5N1 rămâne un risc scăzut pentru publicul larg.

Totuşi, CDC sfătuieşte oamenii să nu mănânce, să bea sau să atingă nimic în zonele cu animale la târguri.

Câţiva participanţi la târg din Wisconsin, al doilea mare producător de lapte din SUA şi cel mai bun stat producator de brânzeturi, au spus că nu au cunoştinţă sau nu sunt îngrijoraţi de reguli.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.