Un grup de utilizatori ai WeChat i-au intentat proces preşedintelui american pentru blocarea serviciului în Statele Unite.
Organizaţi într-un grup numit Users Alliance, mai mulţi utilizatori de WeChat l-au dat în judecată pe Donald Trump după semnarea ordinului de blocare a serviciului chinez. Aceştia susţin că ordinul încalcă primul şi al cincilea amendament din Constituţia Statelor Unite.
Avocaţii Users Alliance spun că ordinul dat de Trump încalcă dreptul la liberă exprimare şi ţinteşte incorect comunitatea chineză din Statele Unite, care foloseşte WeChat pentru a comunica cu rudele şi prietenii din ţară.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Aceiaşi avocaţi susţin că utilizatorii din Statele Unite ai serviciului erau conştienţi de supravegherea realizată de guvernul american şi că decizia de a folosi sau nu WeChat trebuie să fie a lor, nu una forţată.
În primă fază, acuzaţia speră să obţină o ordonanţă prealabilă, care să împiedice ordinului să creeze efecte juridice pe durata procesului, înainte de sentinţă.
De partea cealaltă, guvernul va juca deja tradiţionala carte a apărării naţionale şi va susţine că WeChat, ca şi TikTok, reprezintă o ameninţare la securitatea ţării. Ca şi în cazul TikTok, vor fi aduse în discuţie îngrijorările legate de datele care ar putea ajunge în posesia guvernului comunist din China.
Până acum, însă, instituţiile americane nu au făcut publică nicio dovadă a faptului că aplicaţiile cu origini chinezeşti ar oferi pe tavă informaţii despre utilizatorii americani guvernului chinez.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.