Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi evenimentul numărul 1 pe piaţa românească de capital, iar odată realizat proiectul, va creşte atât volumul investiţiilor străine, dar şi încrederea investitorilor în România, a declarat pentru News.ro vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aşteptarea anului 2017 în piaţa de capital românească o reprezintă Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este vestea cea mai bună pe care investitorii români şi străini o aşteaptă de la statul român", a afirmat Ursache.

El a subliniat că, la evenimentele recente de profil din Londra şi New York, investitori europeni şi americani au arătat un interes major pentru proiectul Fondului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Eu cred că este evenimentul numărul 1 în piaţa de capital românească, iar pe termen mediu şi lung principala sursă de investiţii în economia românească”, a adăugat vicepreşedintele ASF.

Ursache mai spune că autorităţile doresc urgentarea acestui proiect.

”Există interes major pentru investiţiile în piaţa de capital românească a căror exponent fundamental în 2017 este Fondul Suveran. Odată realizat, investitorii vor căpăta şi mai multă încredere în piaţa de capital românească. Totul pe fondul încheierii de către ASF a pachetului de acţiuni legislative prin care reglementările din piaţa de capital sunt identice cu reglementările din piaţa de capital europeană”, a explicat oficialul autorităţii.

Astfel, România va avea o legislaţie unică în Europa care va facilita capitalului străin o circulaţie liberă, neîngrădită de bariere.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat pe 21 aprilie că proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii urmează să fie supus rapid dezbaterii publice şi transmis Parlamentului pentru adoptare.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Potrivit memorandumului, FSDI va avea ca scop dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile, fiind un mecanism de finanţare care va identifica şi materializa oportunităţi investiţionale cu impact în dezvoltarea economică durabilă şi crearea de noi locuri de muncă pe termen lung.

Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a FSDI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.