Guvernul va constitui o echipă pentru iniţierea negocierilor cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în vederea achiziţionării de către statul român, prin intermediul Companiei Naţionale ”Administraţia Porturilor Maritime” S.A. Constanţa, a acţiunilor integrale deţinute, prin Danube Logistics SRL, de către BERD, la Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti din Republica Moldova, conform actelor analizate de Profit.ro. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, Daniel Vodă, a declarat miercuri că la Giurgiuleşti funcţionează două entităţi de infrastructură portuară: Portul Internaţional Liber de la Giurgiuleşti (PILG), care aparţine Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), şi Portul de Stat, care este în proprietatea statului moldovean. Oficialul a confirmat că BERD poartă discuţii cu mai mulţi potenţiali investitori, inclusiv din România, Turcia, Regatul Ţărilor de Jos şi Danemarca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Guvernul de la Chişinău confirmă că partea portului Giurgiuleşti care aparţine BERD este în căutarea unor investitori, inclusiv din România

Portul Giurgiuleşti este unicul port din Republica Moldova accesibil pentru navele maritime, situat la km 133,8 al fluviului Dunărea, în sudul ţării, fiind mărginit de România şi Ucraina.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Danube Logistics SRL este deţinută în totalitate de compania olandeză Danube Logistics Holding BV. Singurul proprietar final al grupului de companii Danube Logistics este BERD.

Echipa de negociere propusă acum pentru achiziţonarea portului moldovean de către statul român va fi condusă de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Stelian Mîndrescu şi va fi formată din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finanţelor, Ministerului Transportului şi Infrastructurii şi ai altor instituţii relevante, precizează Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.