Economia României va creşte cu 6% în acest an, peste estimările iniţiale, potrivit proiecţiilor actualizate ale Fondului Monetar Internaţional (FMI). În UE, doar Spania ar urma să înregistreze un ritm de creştere superior. Premierul Florin Cîţu a afirmat că FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică semnificativă pentru ţara noastră, de 6% din PIB în 2021, ceea ce înseamnă că Executivul ia cele mai bune măsuri pentru economie iar acest lucru se vede.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cîţu: FMI are încredere în Guvern şi estimează o creştere economică mai mare pentru România. Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede

Prognoza privind evoluţia economiei româneşti a fost revizuită în urcare cu peste un punct procentual, de la o creştere de 4,6% estimată în toamnă, se arată în raportul FMI din aprilie legat de perspectivele economiei globale.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform noilor proiecţii, România va consemna al doilea cel mai rapid ritm de creştere din Uniunea Europeană în acest an, după Spania (+6,4%).

Pentru România, FMI estimează o creştere economică de 4,8% în 2022. Instituţia financiară internaţională preconizează o rată a şomajului de 4,9% în România în 2021 şi 2022, în scădere uşoară de la o rată de 5% estimată pentru 2020. Deficitul de cont curent este aşteptat să se reducă de la 5,1% din PIB la 5% din PIB în acest an şi la 4,7% din PIB în 2022, conform Profit.ro.

Economia zonei euro este estimată să crească cu 4,4%, mai lent comparativ cu avansul de 5,2% preconizat în octombrie, în condiţiile în care aşteptările privind redresarea principalelor economii din regiune s-au temperat. FMI a revizuit în scădere prognozele de creştere pentru Germania (-0,6 puncte procentuale, de la 4,2% la 3,6%), Italia (-1 pp, la 4,2%), Spania (-0,8 pp) şi Franţa (-0,2 pp, la 5,8%). Economia mondială, pe de altă parte, este aşteptată să îşi revină mai accelerat, după perfomanţele bune din a doua jumătate a anului trecut şi susţinută de pachete masive de stimulare fiscală, în special în SUA, precum şi de extinderea campaniilor de vaccinare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.