Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă, marţi, că circulaţia feroviară este afectată pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, din cauza unui incendiu de vegetaţie, care s-a extins până în apropierea căii ferate pe intervalul PALAS - VALU lui TRAIAN şi necesită intervenţia pompierilor militari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar a fost reluat la ora 14:37 pe Magistrala 800 Bucureşti - Constanţa, incendiul de vegetaţie dintre staţiile PALAS - VALU lui TRAIAN fiind stins de către pompierii militari, care au permis redeschisderea circulaţiei feroviare. Reamintim faptul că, în intervalul orar 12:40 - 14:35, traficul feroviar a fost închis la solicitarea pompierilor militari, care au acţionat cu autospeciale pentru stingerea unui incendiu extins până în apropierea căii ferate pe zona PALAS - VALU lui TRAIAN”, a transmis CFR. 

Potrivit copmaniei, în intervalul orar necesar desfăşurării intervenţiilor de stingere a incendiului, următoarele 6 trenuri de călători au staţionat temporar în gările adiacente zonei afectate de incendiu sau în staţiile de îndrumare:
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
 
- IR 1930 (Braşov - Constanţa) - oprit în Valu lui Traian
- IR 11683 (Bucureşti Nord - Constanţa) - oprit în Valu lui Traian
- IR 1936 (Constanţa - Braşov) - oprit în Palas
- IR 1881 (Bucureşti Nord - Constanţa) - oprit în Basarabi
- R 8010 (Constanţa - Bucureşti Nord) - oprit în Constanţa, staţie de îndrumare
- IR 1996 (Constanţa - Craiova) - oprit în Constanţa, staţie de îndrumare
 
 

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Reprezentanţii echipajelor de intervenţie au interzis circulaţia trenurilor din ambele sensuri pe distanţa PALAS - VALU lui TRAIAN, pentru accesul şi intervenţiile cu autospecialele de stingere a incendiului.  În acest moment, două trenuri de rang - IR 1930 (Braşov - Constanţa) şi IR 11683 (Bucureşti Nord - Constanţa) - au fost oprite temporar în Valu lui Traian, acestea urmând să fie reînscrise în circulaţie după finalizarea intervenţiilor de stingere a incendiului”, a transmis, marţi, CFR, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că personalul feroviar al SRCF Constanţa va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, odată cu finalizarea intervenţiilor desfăşurate de pompierii militari în zona respectivă.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate, în această perioadă, de echipele specializate pentru stingerea incendiilor de vegetaţie, care se extind până în zona căii ferate, au un rol esenţial în menţinerea siguranţei pe calea ferată”, a mai transmis compania.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.