Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti anunţă extinderea consorţiului pentru învăţământ dual SMART AGRI FOOD CAMPUS alături de APA NOVA Bucureşti S.A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Acest parteneriat are ca obiectiv susţinerea învăţământului superior dual, prin promovarea unui program de studii de licenţă în domeniul tehnic, care să răspundă exigenţelor şi cerinţelor pieţei muncii, în paralel cu dezvoltarea competenţelor verzi şi digitale. Această iniţiativă reprezintă un pas important în direcţia creării unei legături mai strânse între mediul academic şi sectorul economic, oferindu-le studenţilor oportunităţi de a-şi dezvolta abilităţile practice şi de a se integra mai uşor în activitatea profesională”, se arată într-un comunicat de presă de joi.

Compania Apa Nova, furnizorul de apă potabilă şi servicii de canalizare pentru Municipiul Bucureşti, ”continuă să-şi demonstreze angajamentul strategic pentru dezvoltarea unui sistem educaţional performant şi actual, prin susţinerea unor iniţiative diverse, la toate nivelurile de învăţământ – de la cel gimnazial, la cel universitar”.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Colaborările cu instituţii educaţionale de prestigiu, cum este şi parteneriatul semnat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, întăresc implicarea companiei în formarea viitorilor profesionişti, oferindu-le studenţilor oportunităţi de practică şi dezvoltare în domenii tehnice esenţiale. Prin astfel de parteneriate, Apa Nova are o abordare integrată asupra educaţiei: de la programe de internship în cadrul companiei, sesiuni de orientare profesională, pregătirea specialiştilor în acord cu cerinţele actuale ale pieţei muncii – în cadrul sistemului de învăţământ dual, până la posibilitatea de angajare a tinerilor specialişti în cadrul companiei”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Apa Nova.

Din 2000, Apa Nova, o companie a grupului francez Veolia, şi-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea şi distribuţia apei către consumatori, evacuarea apelor uzate şi a apelor meteorice din Municipiul Bucureşti. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă şi de canalizare a fost reabilitat, modernizat şi dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiţii de 693 milioane de euro până în prezent.

USAMV Bucureşti este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior din România. Cu o tradiţie de 172 de ani, universitatea oferă un mediu academic excelent şi oportunităţi de carieră remarcabile. În prezent, peste 12.000 de studenţi studiază în cadrul celor şapte facultăţi, fiecare dedicată pregătirii profesionale în domenii esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a societăţii – Facultatea de Agricultură, Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria şi Gestiunea Producţiilor Animaliere, Facultatea de Medicină Veterinară, Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, Facultatea de Biotehnologii, Facultatea de Management şi Dezvoltare Rurală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.