Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că societăţile de asigurări membre ale UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de aproximativ 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor doar în baza clauzei de business interruption.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Companiile de asigurări membre ale UNSAR au achitat anul trecut despăgubiri de circa 16 milioane lei în baza asigurărilor de bunuri şi proprietăţi dedicate companiilor doar în baza clauzei de business interruption (BI). În prezent, numai 6% dintre companiile active din România care deţin o asigurare de bunuri şi proprietăţi au inclusă şi clauza de business interruption (BI)”, anunţă UNSAR.

Această acoperire suplimentară de BI oferă garanţia recuperării pierderii de venituri, a costurilor suplimentare de lucru pentru restabilirea activităţii după un eveniment (de exemplu, costuri ce ţin de închirierea temporară a unei locaţii, echipamente / utilaje, suplimentare număr personal etc.) sau a cheltuielilor de expertiză a daunei.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

“Deşi de cele mai multe ori un antreprenor are în vedere doar daunele materiale pe care le-ar putea suferi, pierderile financiare generate de întreruperea activităţii pot fi devastatoare pentru un business de orice dimensiune. Soluţiile de asigurare puse la dispoziţie de industria de profil pot face diferenţa – însă, din păcate, puţine business-uri beneficiază de protecţia unei astfel de acoperiri BI”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Afacerile din România care beneficiau de o acoperire BI şi care au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea ca urmare a producerii unui incendiu, a unei explozii, a unui furt, a unei avarii la echipamente/utilaje etc. (riscuri acoperite în baza asigurării de bunuri şi proprietăţi) au primit, în medie, despăgubiri de 900.000 lei.

“În acest context economic şi social cu multiple provocări, este important de reţinut că pierderile financiare rezultate ca urmare a producerii unui risc sau a dezvoltării relaţiei cu partenerii de afaceri pot fi acoperite în baza unor soluţii de asigurare dedicate. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa chiar şi în astfel de situaţii”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.  Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.