Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) anunţă că despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai UNSAR către companiile asigurate au depăşit valoarea de 70 milioane euro (circa 350 milioane lei).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Despăgubirile plătite anul trecut de asigurătorii membri ai UNSAR către companiile asigurate au depăşit valoarea de 70 milioane euro (circa 350 milioane lei)”, arată rezultatele unei analize efectuate la nivelul asociaţiei.

Acestea au fost realizate în baza asigurărilor pentru bunuri şi proprietăţi, dar şi a celor de răspunderi civile legale şi profesionale.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Valoarea a fost achitată pentru mai mult de 25.000 de daune care au afectat business-urile. Astfel, în fiecare zi calendaristică, asigurătorii au achitat 70 de dosare de daună avizate în baza asigurărilor dedicate, în contextul în care doar 21% dintre companii deţin o formă de protecţie financiară, de tipul asigurărilor pentru bunuri şi proprietăţi sau a celor de răspunderi (pentru acoperirea prejudiciilor cauzate unor terţe persoane).

“În acest context,oamenii dinA aigurări lansează astăzi noua ediţie a demersului dedicat antreprenorilor şi viitorilor antreprenori – BusinessSOS. Proiectul se adresează antreprenorilor care doresc să devină mai responsabili şi să se informeze despre soluţiile de protecţie financiară, în baza cărora companiile de asigurări achită zilnic despăgubiri de aproape 1 milion lei”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

Proiectul aduce în premieră şi un podcast în care #OAMENIIdinAsigurări discută despre riscuri, dar şi despre soluţii dedicate afacerilor.

“Un mediu antreprenorial bine protejat este baza unei economii reziliente. Deşi riscul face parte din ADN-ul unui antreprenor, acesta poate fi şi transferat către specialişti. Un plan #BusinessSOS dedicat specificului unei afaceri va face mereu diferenţa în dezvoltarea şi continuitatea acesteia”, a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii din România plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.