Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie, de către o companie membră UNSAR, a fost de 45.000 euro, anunţă Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut, în baza unei asigurări de călătorie de către o companie Membră UNSAR, a fost de 45.000 euro. Această sumă a fost acordată unui turist pentru acoperirea cheltuielilor medicale necesare restabilirii stării sale de sănătate”, arată UNSAR.

Cifrele ne arată că acesta nu este un caz izolat. Spre exemplu, primele 5 cele mai mari despăgubiri achitate în baza acestui tip de asigurare depăşesc, cumulat, 207.000 euro.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

“Odată cu venirea verii, ne gândim cu toţii la momentele de relaxare pe care le vom petrece alături de cei dragi. Însă, chiar şi în vacanţă putem avea parte de situaţii mai puţin plăcute, care ne pot afecta serios bugetul. De aceea, recomandăm tuturor să se informeze şi să aleagă soluţia potrivită pentru o vacanţă fără griji - asigurarea de călătorie”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

El afirmă că, deloc întâmplător, observăm interesul în creştere al românilor cu privire la aceste asigurări. Astfel, conform celei mai noi cercetări sociologice realizate de IRES la solicitarea UNSAR, 40% dintre respondenţi declară că sunt mai interesaţi de acest tip de asigurare, în creştere cu 14 puncte procentuale faţă de anul trecut.

Potrivit UNSAR, o asigurare de călătorie reprezintă o plasă de siguranţă financiară pentru foarte mulţi dintre noi, preluând cheltuielile medicale ocazionate de o îmbolnăvire sau de un accident petrecut în timpul vacanţei. De asemenea, se pot acoperi şi costurile cauzate de pierderea sau întârzierea bagajelor, pierderea documentelor, întreruperea şi/sau anularea călătoriei, prejudiciile cauzate terţelor persoane, asistenţa rutieră etc.

„O asigurare potrivită specificului călătoriei noastre poate răspunde tuturor acestor provocări şi ne poate oferi sprijinul financiar necesar - atunci când apar situaţii neprevăzute”, a declarat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăţi în cadrul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Asigurătorii membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de 5,2 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.