Un tribunal rus a relaxat restricţiile impuse UniCredit într-un proces legat de un proiect de gaz anulat, permiţând vineri băncii italiene să ofere deţinerile de obligaţiuni suverane ruseşti ca garanţie, în loc de alte active şi proprietăţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de arbitraj din Sankt Petersburg a hotărât la mijlocul lunii mai sechestrarea unor valori mobiliare, imobile şi conturi de 462,7 milioane de euro (503 milioane de dolari) aparţinând UniCredit, precum şi 100% din acţiunile UniCredit Leasing şi UniCredit Garant.

UniCredit Leasing şi UniCredit Garant sunt subsidiare ale AO UniCredit Bank, braţul rus al grupului italian.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

UniCredit a declarat la începutul lunii mai că sechestrul a afectat doar o fracţiune din activele unităţii ruse, nu întreaga filială.

În urma confiscării activelor, unitatea rusă a UniCredit a convenit cu reclamantul, RusChemAlliance, ca UniCredit să angajeze într-un schimb de titluri de trezorerie OFZ ruseşti cu o valoare de piaţă de aproximativ 50 de miliarde de ruble (556 de milioane de dolari), a spus instanţa.

Banca italiană a fost unul dintre creditorii garanţi în cadrul unui contract pentru construcţia unei fabrici de procesare a gazelor în Rusia, cu compania Linde din Germania, care a fost reziliat din cauza sancţiunilor occidentale.

Când proiectul a fost oprit, RusChemAlliance, cu sediul la Sankt Petersburg, o societate mixtă care este deţinută în proporţie de 50% de gigantul gazului rus Gazprom, a făcut o plată în avans de 2 miliarde de euro pentru contractul de 10 miliarde de euro, potrivit site-ului web al Curţii Supreme din Marea Britanie.

UniCredit a emis o parte din pachetul de garanţii în favoarea RusChem, în numele Linde.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.