Un nou terminal de ciment, care va deservi şase judeţe din Moldova, a fost inaugurat, marţi, în municipiul Roman, în urma unei investiţii de 12,5 milioane de lei realizată de Holcim România. Cimentul ce va fi livrat către clienţi va fi adus până în noul terminal pe calea ferată de la fabricile companiei din Câmpulung şi Aleşd.
Compania Holcim a deschis, în municipiul Roman, un nou terminal de livrare a cimentului către clienţii din zona centrală şi de nord a Moldovei.
Cu o suprafaţă de 13.120 metri pătraţi, terminalul este conectat la reţeaua de cale ferată şi dispune de utilaje de încărcare şi descărcare, atât pentru ciment vrac, cât şi pentru ciment ambalat în saci.
Instalaţiile de încărcare şi descărcare şi echipamentele automatizate sunt destinate reducerii timpilor necesari pentru realizarea şi livrarea comenzilor.
„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali şi facem un pas spre susţinerea unei regiuni care are nevoie de soluţii şi produse sustenabile şi avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea reţelei de infrastructură, şi a construi noi proiecte de utilitate publică şi proiecte imobiliare. Cunoaştem nevoile clienţilor din regiune pentru a putea construi eficient împreună şi pentru a le putea susţine eforturile. Acest nou terminal acoperă şi întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noştri locali”, susţine Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România, într-un comunicat de presă.
Reprezentanţii companiei cred că, prin noul terminal de la Roman, se vor reduce timpii de livrare către o serie de clienţi, în special de pe ruta Bacău – Iaşi – Suceava.
Totodată, conducerea Holcim România afirmă că va fi redus riscul de accidente datorită posibilităţii transportului cimentului pe calea ferată.
Cimentul ce va fi livrat din terminalul de la Roman către clienţi va fi adus pe calea ferată de la fabricile companiei din Câmpulung şi Aleşd.
Holcim România, cu o prezenţă de peste 20 de ani în industria materialelor de construcţii din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti.
Holcim are aproximativ 800 angajaţi în România.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.