Un judecător din SUA a ordonat luni Google, parte a grupului Alphabet, să-şi revizuiască afacerea cu aplicaţii mobile pentru a oferi utilizatorilor Android mai multe opţiuni pentru a descărca aplicaţii şi pentru a plăti pentru tranzacţiile din cadrul acestora, în urma verdictului juriului de anul trecut pentru producătorul ”Fortnite”, Epic Games, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ordonanţa judecătorului de district din SUA James Donato din San Francisco a subliniat schimbările pe care Google trebuie să le întreprindă pentru a-şi deschide magazinul său profitabil de aplicaţii, Play, către o concurenţă mai mare, inclusiv oferirea aplicaţiilor Android din surse rivale.

Donato a declarat la o audiere anterioară că va înfiinţa un comitet tehnic şi de conformitate format din trei persoane pentru a implementa şi monitoriza ordinul.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procesul Epic, depus în 2020, a acuzat Google că monopolizează modul în care consumatorii accesează aplicaţiile pe dispozitivele Android şi modul în care plătesc pentru tranzacţiile în aplicaţie.

Compania din Cary, Carolina de Nord, a convins un juriu, în decembrie 2023, că Google a înăbuşit ilegal concurenţa prin controalele sale asupra distribuţiei şi plăţilor aplicaţiilor, deschizând calea pentru ordonanţa lui Donato.

Google l-a îndemnat pe Donato să respingă reformele propuse de Epic, argumentând că acestea sunt costisitoare, excesiv de restrictive şi ar putea afecta confidenţialitatea şi securitatea consumatorilor.

Judecătorul a respins cele mai multe argumente, în timpul unei audieri din august.

”Veţi ajunge să plătiţi ceva pentru a face corecturi după ce aţi fost găsit a fi monopolist”, le-a spus el avocaţilor Google.

Într-un caz antitrust separat de la Washington, judecătorul districtual american Amit Mehta a decis, pe 5 august, pentru Departamentul de Justiţie al SUA, şi a declarat că Google a monopolizat ilegal căutarea pe Web, cheltuind miliarde pentru a deveni motorul de căutare implicit al internetului.

De asemenea, Google a început un proces în septembrie, la tribunalul federal din Virginia, într-un proces al Departamentului de Justiţie pentru dominaţia sa pe piaţa tehnologiei publicitare.

Google a negat acuzaţiile în toate cele trei cazuri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.