Un grup bipartizan de parlamentari i-a întrebat pe directorii generali ai şase mari retaileri de piese auto dacă au cumpărat produse de la o companie chineză care s-ar fi putut sustrage de la tarifele din SUA, potrivit unor scrisori văzute de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentantul John Moolenaar, un republican care prezidează o comisie a Camerei pentru China, şi liderul democrat al comisiei, Raja Krishnamoorthi, împreună cu alţi parlamentari, au cerut AutoZone, O’Reilly Auto Parts, Genuine Parts, Advance Auto Parts, First Brands Group şi Factory Motor Parts să răspundă preocupărilor că achiziţionează piese de la Qingdao Sunsong din China şi filiala sa din SUA.

Parlamentarii – între care se află şi senatorii Sherrod Brown, un democrat, şi republicanul Bill Cassidy - şi-au exprimat îngrijorarea că Qingdao ar putea transborda ilegal produse chinezeşti prin Thailanda în Statele Unite pentru a se sustrage taxelor vamale americane.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Companiile nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii sau nu au putut fi contactate.

”Comercianţii cu amănuntul din SUA sunt responsabili să se asigure că practicile lor de achiziţii nu sprijină din neatenţie companiile implicate în evaziunea tarifelor sau în alte practici comerciale ilegale”, se spune în scrisorile care pun o listă de întrebări despre achiziţii şi eforturile companiei de a asigura conformitatea cu legile comerciale din SUA.

Scrisorile, semnate şi de reprezentanţii Darin LaHood, Glenn Ivey şi Ashley Hinson, au citat un raport conform căruia oficialii americani au percheziţionat filiala din SUA a Qingdao Sunsong în ianuarie, iar declara

iile companiei publice dezvăluie că comercianţii cu amănuntul de piese auto din SUA, inclusiv AutoZone, Advance Auto Parts şi O'Reilly, reprezintă mai mult de 40% din vânzările Qingdao Sunsong.

În 2019, Statele Unite au adoptat noi tarife, de 25%, la unele piese auto chinezeşti, inclusiv produsele de asamblare a furtunurilor din cauciuc care au fost produse de Qingdao Sunsong.

Parlamentarii au spus că compania a stabilit o facilitate de transbordare pentru aceste mărfuri în Thailanda şi a citat un dosar al companiei care dezvăluie că ”obiectivul principal al investiţiilor sale în Thailanda este acela de a eluda tarifele din SUA şi de a permite expedierea de bunuri la preţ redus către comercianţii cu amănuntul de piese auto din SUA”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.