Statele Uniuni Europene mizează pe 5G pentru stimularea creşterii economice şi vor să combată teoriile conspirative care fac o legătură între tehnologia wireless şi răspândirea noului coronaivurs, care au dus la incendierea echipamentelor 5G în mai multe locuri, transmite Reuters.
Potrivit organizaţiilor de lobby în telecomunicaţii ETNO şi GSMA, astfel de alarme false au avut ca rezultat peste 140 de atacuri prin incendiere împotriva infrastructurii, cum ar fi antenele de telefonie mobilă din 10 state europene şi atacuri împotriva muncitorilor de întreţinere.
În Marea Britanie au avut loc 87 de incendieri şi în Olanda 30, fiind raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.
Potrivit unui document al UE obţinut de Reuters, statele membre şi-au exprimat îngrijorarea legată de răspândirea dezinformărilor referitoare la reţelele 5G, într-o videoconferinţă care a avut loc vinerea trecută.
Consiliul de miniştri ”a afirmat importanţa combaterii răspândirii dezinformărilor legate de reţelele 5G, în special cele potrivit cărora aceste reţele reprezintă un risc pentru sănătate sau au legătură cu COVID-19”.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a respins aceste acuzaţii, afirmţnd că virusurile nu pot circula prin unde radio sau prin reţele mobile şi că boala COVID-19 s-a răspândit şi în ţări fără reţele 5G.
Comisia Europeană a respins la rândul ei astfel de afirmaţii. UE consideră că 5G poate fi un mijloc de redresare a economiei după coronavirus şşi de a concura mai bine cu SUA şi China.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.