Marile oraşe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, din punct de vedere al numărului de rezervări, în minivacanţa de Sf. Maria, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, şi de staţiunile montane, cu 15%. La mare, cele mai căutate staţiuni sunt Eforie Nord, Costineşti, Mamaia şi Neptun, în timp ce la munte, Sinaia, Buşteni, Predeal sunt în topul clasamentului, arată datele platformei hoteliere online Travelminit. În ceea ce priveşte tarifele la nivel de ţară pentru minivacanţa de Sf. Maria, preţul mediu pentru un sejur pentru doi adulţi, două nopţi, este de 797 de lei. Pentru 4 nopţi, preţul mediu creşte la 1.589 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Românii îşi pregătesc din nou bagajele pentru ultima minivacanţa a acestei veri, care va avea loc în perioada 15-18 august, cu ocazia weekendului prelungit de Sfânta Maria. Cei mai mulţi dintre ei vor să profite din plin de zilele libere pentru o pauză de relaxare, astfel că deja au făcut rezervări pentru un sejur în ţară”, conform platformei hoteliere online Travelminit, care arată că numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut în comparaţie cu restul lunii august, o dovadă în plus a faptului că românii vor să profite de puntea făcută între ziua de joi (15 august) şi weekend.

Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi dintre ei se vor îndrepta spre localităţile de la munte, în special de pe Valea Prahovei, cât şi spre litoralul românesc.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemenea, încă mai sunt locuri disponibile la unităţile de cazare din ţară, hotelierii şi proprietarii de pensiuni şi case de vacanţă anunţând inclusiv oferte last minute pentru acest weekend.

”Deloc surprinzător având în vedere faptul că suntem în plin sezon estival, litoralul românesc este din nou în topul preferinţelor românilor. Nici marile oraşe nu vor fi ocolite în acest weekend prelungit, mai ales că turiştii au început să se orienteze tot mai des către city-break-uri în ţară. Din punctul de vedere al numărului de rezervări, marile oraşe ocupă cel mai mare procent din total, cu 30%, fiind urmate de litoralul românesc, cu 28%, şi staţiunile montane, cu 15%. Celelalte procent au fost distribuite în mod egal între staţiunile balneare, destinaţiile rurale mai mici şi Delta Dunării, o destinaţie căutată în special pe timp de vară”, relevă datele platformei.

În topul oraşelor populare în weekendul de Sf. Maria se află Braşovul şi Sibiul, urmate de Bucureşti, Oradea şi Cluj-Napoca, oraşe alese frecvent de români pentru un scurt city-break. La mare, cele mai căutate staţiuni sunt Eforie Nord, Costineşti, Mamaia şi Neptun, în timp ce la munte, Sinaia, Buşteni, Predeal sunt în topul clasamentului. O menţiune specială merită şi oraşele Gura Humorului şi Colibiţa, care sunt apreciate de tot mai mulţi turişti ce le aleg pentru vacanţele lor. În ceea ce priveşte destinaţiile balneare, Sovata, Praid, Băile Herculane, Băile Felix şi Băile Tuşnad sunt favoritele românilor pentru luna august.

În ceea ce priveşte tarifele la nivel de ţară pentru minivacanţa de Sf. Maria, preţul mediu pentru un sejur doi adulţi, două nopţi, este de 797 de lei. Pentru 4 nopţi, preţul mediu creşte la 1.589 de lei. 

Pentru destinaţiile de la munte, preţul mediu este similar celui de la nivel de ţară: un sejur pentru doi adulţi, două nopţi, costă 759 de lei, o creştere de numai 2.45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La mare, un sejur de Sf. Maria pentru doi adulţi, două nopţi, costă acum 906 lei, cu 5.47% mai mult faţă de 2023.

„Chiar dacă suntem în plin vârf al sezonului estival, hotelierii încă raportează locuri disponibile la cazări din toată România. În acelaşi timp, le recomandăm turiştilor noştri să analizeze cu atenţie ofertele noastre last minute: pe Travelminit.ro pot găsi numeroase promoţii la preţuri accesibile, astfel încât să se bucure de o vacanţă reuşită‟, a declarat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţă rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conţine 8.500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.