Compania israeliană Teva Pharmaceutical Industries, cel mai mare producător de medicamente generice din lume, a declarat miercuri că producţia din Israel nu este afectată în mare măsură de războiul ţării cu Hamas, din ultima lună, şi a raportat profituri în creştere în trimestrul trei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Veniturile Teva în Israel reprezintă aproximativ 2% din totalul veniturilor sale globale, în timp ce producţia din Israel reprezintă mai puţin de 8% din producţia sa globală.

Referindu-se la războiul care a izbucnit pe 7 octombrie, când militanţii Hamas din Gaza au intrat în Israel, ucigând aproximativ 1.400 de oameni, directorul general Richard Francis a spus că ”producţia noastră rămâne în mare parte neafectată”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Din fericire, niciuna dintre fabricile noastre nu a suferit daune directe ca urmare a războiului. Continuăm să asigurăm planuri de urgenţă pentru a fi siguri că ne putem menţine continuitatea afacerii, în timp ce, cel mai important, avem grijă să ne asigurăm că colegii noştri sunt în siguranţă”, a spus el analiştilor la un apel, referindu-se la atacurile cu rachete din Gaza.

Francis a declarat ulterior pentru Reuters că aproape 10% din personalul său din Israel a fost chemat în serviciul de rezervă militară, un număr în conformitate cu restul ţării, cu o schimbare a priorităţilor mai mult către domenii precum producţia şi distribuţia pentru a compensa.

Teva, a spus Francis, nu a fost lovită de niciun boicot până acum precum cele văzute la Coca-Cola şi Nestle în Turcia.

Represaliile Israelului în Fâşia Gaza, condusă de Hamas, în timpul cărora oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii spun că peste 10.000 de persoane au fost ucise de atunci, au condus la proteste ample în multe ţări.

Pentru trimestrul iulie-septembrie, Teva a declarat că a câştigat 60 de cenţi pe acţiune, excluzând elementele unice, în creştere faţă de 59 de cenţi cu un an mai devreme.

Compania s-a străduit să-şi revină din pierderea exclusivităţii faţă de medicamentul său pentru scleroza multiplă Copaxone şi să reducă datoria de 35 de miliarde de dolari, în timp ce a luptat cu o serie de procese care susţin că a contribuit la alimentarea epidemiei de opioide din SUA.

Dar Teva a început să dea semne de recuperare şi pariază că un trio de medicamente de marcă - tratamentul bolii Huntington Austedo, produsul pentru migrenă Ajovy şi medicamentul recent lansat pentru schizofrenie Uzedy - vor ajuta compania să revină.

Teva are, de asemenea, o serie de produse biosimilare în curs de dezvoltare.

Analistul de la Jefferies, Glen Santangelo, a numit rezultatele ”puternice” şi se aşteaptă ca acţiunile Teva ”să beneficieze de o creştere”.

Acţiunile Teva listate la New York au crescut cu 2,9%, la 9,30 dolari, în urma publicării rezultatelor.

Veniturile au crescut cu 7%, până la 3,9 miliarde de dolari, iar vânzările de Austedo au crescut cu 30% în America de Nord, până la 339 de milioane de dolari.

Vânzările de Ajovy au crescut cu 8%, iar vânzările de medicamente generice în America de Nord au urcat cu 15%.

”Performanţa solidă continuă a Austedo, Ajovy şi a afacerii noastre cu medicamente generice a generat o creştere în toate zonele geografice. Pe baza acestor rezultate puternice şi consistente, ne creştem perspectivele de venituri pentru 2023 pentru al doilea trimestru consecutiv. Vom trece în 2024 cu o ambiţie de creştere”, dar cât de multă creştere depinde de trimestrul al patrulea”, a spus Francis.

Analiştii prognozau câştiguri de 61 de cenţi pe acţiune pentru Teva excluzând elementele excepţionale, la venituri de 3,72 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

Francis a spus că datoria netă a Teva a scăzut la 17,7 miliarde de dolari, în timp ce vânzările Austedo sunt pe cale să atingă 1,2 miliarde de dolari în 2023, Ajovy ajungând la 400 de milioane de dolari.

Pentru 2023, Teva şi-a crescut uşor estimarea veniturilor la un interval de 15,1 miliarde dolari la 15,5 miliarde dolari, de la un interval de 15,0 miliarde dolari la 15,4 miliarde dolari, după veniturile din 2022 de 14,9 miliarde dolari.

Compania şi-a menţinut previziunile pentru 2023, privind câştiguri ajustate de 2,25 dolari până la 2,55 dolari pe acţiune, faţă de 2,52 de dolari în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.