Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, că a semnat cu operatorul economic, S.C.Energofor S.R.L., contractul privind închirierea a cinci capacităţi modulare de producere a energiei termice în locaţia fostului CET TITAN, în scopul asigurării unei surse suplimentare de energie termică în zona de Nord-Est a Municipiului Bucureşti. Soluţia, care este provizorie, va fi implementată din iarna 2022 – 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Termoenergetica SA a semnat azi, 7 iunie, contractul pentru închirierea unei centrale provizorii de termoficare. Aceasta va fi amplasată în locaţia fostului CET Titan, pentru a asigura o sursă suplimentară de energie termică în zona de Nord-Est a Municipiului Bucureşti. După desfiinţarea CET Titan în 2014, încălzirea locuinţelor din zonă s-a făcut până acum de la CET Sud, aflat la mare distanţă, ceea ce a dus la reducerea presiunii apei şi implicit la furnizarea agentului termic sub parametrii normali”, a transmis, marţi, primarul general al Capitalei.  

Nicuşor Dan afirmă că noua centrală va permite furnizarea căldurii şi apei calde la parametrii normali şi va reduce considerabil avariile la reţeaua de termoficare. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Centrala va deveni funcţională în sezonul rece 2022-2023, după obţinerea tuturor avizelor necesare. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de 12 luni, cu firma S.C Energofor S.A, cu posibilitate de prelungire până la 36 de luni, valoarea acestuia fiind de aproximativ 13 milioane de lei fără TVA”, a mai transmis primarul general.  

La rândul lor, reprezentanţii Termoenergetica au precizat, într-un comunicat de presă, că această sursă suplimentară de producere a energiei termice este o soluţie provizorie, până la momentul implementării unui proiect de investiţii de către proprietarul terenului, Compania Titan Power.  

Potrivit documentului semnat, toate serviciile conexe închirierii capacităţilor modulare de producere a energiei termice şi a apei de adaos, respectiv montajul, instalarea, proiectarea, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru punerea în funcţiune a instalaţiilor, precum şi supravegherea funcţionării, mentenanţa, instruirea personalului, urmează să fie realizate de către operatorul economic.  

Capacităţile modulare vor avea o putere termică instalată cuprinsă între 30 Gcal/h şi 60 Gcal/h, în funcţie de diagrama de reglaj, în sezonul de iarnă şi 10 Gcal/h şi 15 Gcal/h în sezonul de vară.  

Necesarul de apă de adaos (tratată) pentru completarea volumului pierdut în reţelele termice primare CMTEB va fi de 50 tone/h.  

Montarea acestora se va realiza pe amplasamentul din Strada Ion Sahighian nr.4, din sectorul 3 şi vor fi racordate la utilităţi (energie electrică, gaze naturale, apă rece - potabilă/brută – şi canalizare), precum şi la conductele care alcătuiesc reţeaua primară, aflate în exploatarea CMTEB. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.