Ogre AI, startup-ul româno-britanic cu tehnologie bazată pe ştiinţa datelor şi specializat în furnizarea de soluţii de prognoză bazate pe inteligenţă artificială pentru sectorul energetic, anunţă că a obţinut o investiţie de 3 milioane euro în cadrul unei noi runde de finanţare. Runda a fost condusă de Verbund X Ventures, fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria şi a avut cea mai mare contribuţie la noua rundă de finanţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ogre AI, startup-ul româno-britanic cu tehnologie bazată pe ştiinţa datelor şi specializat în furnizarea de soluţii de prognoză bazate pe inteligenţă artificială pentru sectorul energetic, a obţinut o investiţie de 3 milioane euro în cadrul unei noi runde de finanţare”, anunţă compania.

La runda condusă de Verbund X Ventures, fondul de investiţii al principalului furnizor de energie electrică din Austria, au mai participat şi alţi investitori, precum Early Game Ventures, Soulmates Ventures, MMC Greater London Fund şi Sofia Angels Ventures.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"Prin investiţia noastră în Ogre AI sprijinim o tehnologie inovatoare, care poate avea impact asupra întregii industrii energetice. Prin generarea de predicţii mai precise pentru producţia şi consumul de energie, putem să integrăm mai eficient sursele regenerabile în activitate şi să ne optimizăm reţelele. Acesta este un pas important în strategia noastră de a promova tehnologii inovatoare, care să susţină tranziţia către un sistem energetic mai durabil,” a declarat Michael Strugl, CEO Verbund, despre recenta investiţie.

Ogre AI este un startup inovator în domeniul tehnologiei energetice, specializat în dezvoltarea de soluţii avansate bazate pe inteligenţă artificială, capabile sa genereze predicţii legate de producţia şi cererea de energie.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Verbund pentru a ne dezvolta tehnologia şi pentru a ne extinde pe noi pieţe. Aceast parteneriat ne va ajuta să dezvoltăm soluţii care vor aduce îmbunătăţiri semnificative în sustenabilitatea şi eficienţa reţelelor energetice. Împreună ne propunem să oferim furnizorilor de energie soluţii avansate bazate pe inteligenţă artificială, care să optimizeze operaţiunile şi să contribuie la tranziţia globală către energia regenerabilă,” a declarat Matei Stratan, fondator şi CEO al Ogre AI.

Principalul produs de prognoză al Ogre AI se bazează pe algoritmi avansaţi de machine learning şi are capacitatea de a gestiona impredictibilitatea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară şi eoliană, precum şi variaţiile în cererea de piaţă. Acest lucru permite operatorilor de energie să îşi optimizeze operaţiunile, să-si reducă costurile, să gestioneze riscurile financiare şi să răspundă mai bine provocărilor generate de tranziţia energetică.

„Ogre AI adresează o problemă crucială în industria energetică – prognozarea variaţiilor surselor regenerabile şi a cererii de energie. Combinaţia dintre expertiza tehnică şi aplicabilitatea practică recomandă această companie drept un partener important în iniţiativele noastre viitoare,” explică Franz Zöchbauer, director general la Verbund X Ventures.

Cu actuala rundă de finanţare, Ogre AI intenţionează să-şi extindă şi mai mult capacităţile tehnologice şi să-şi consolideze poziţia pe piaţă.

Colaborarea dintre Verbund şi Ogre AI a început în cadrul programului VERBUND X Accelerator 2023/24, ce are ca obiectiv optimizarea predicţiilor de cerere de energie în reţeaua de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice a Verbund. Ogre AI aduce instrumente avansate de analiză a datelor şi capabilităţi de modelare predictivă, care generează prognoze mai precise, dar şi eficienţă operaţională sporită.

”Acest parteneriat este foarte important pentru tranziţia energetică, deoarece ajută la depăşirea provocărilor legate de energiile regenerabile fluctuante şi de schimbările înregistrate în cererea de piaţă, îmbunătăţind integrarea surselor de energie regenerabile şi a noilor tehnologii”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru Verbund, această investiţie reprezintă o extindere strategică a activităţilor sale în domeniul soluţiilor energetice inteligente, cu care poate aborda provocările şi oportunităţile tranziţiei în domeniul energiei.

Ogre AI este prezentă în Marea Britanie, România şi Grecia. De la înfiinţarea sa, Ogre AI primit finanţări de peste 6 milioane de euro.

Compania a fost fondată în 2021 şi are în  portofoliu clienţi precum Enel, CEZ, Verbund, PPC, Alliander şi E.ON. Compania operează deja în 6 ţări din Europa şi are în vedere mai multe oportunităţi de extindere şi pe alte continente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.