Starlink, furnizorul de internet prin satelit controlat de Elon Musk, a spus autorităţii de reglementare a telecomunicaţiilor din Brazilia, Anatel, că nu se va conforma unei decizii judecătoreşti de blocare a platformei de social media X în ţară până când conturile sale locale nu vor fi deblocate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anatel a confirmat luni informaţia pentru Reuters, după ce şeful său, Carlos Baigorri, a declarat pentru Globo TV că a primit o notă de la Starlink, care are peste 200.000 de clienţi în Brazilia, şi a transmis-o instanţei superioare din Brazilia.

Judecătorul de la Curtea Supremă Alexandre de Moraes a ordonat săptămâna trecută tuturor furnizorilor de telecomunicaţii din ţară să închidă X, care este deţinută de miliardarul Musk, pentru că nu are un reprezentant legal în Brazilia.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Mişcarea a dus şi la îngheţarea conturilor bancare ale Starlink în Brazilia.

Starlink este o unitate a companiei producătoare de rachete SpaceX, condusă de Musk.

Miliardarul a răspuns la blocarea contului numindu-l pe Moraes ”dictator”.

Decizia de a îngheţa conturile Starlink provine dintr-o dispută separată cu privire la amenzile neplătite pe care X a fost obligată să le plătească din cauza nerespectării unor documente.

Curtea Supremă nu a răspuns unei cereri de comentarii.

Luni, un complet de cinci membri al instanţei urma să decidă dacă va menţine hotărârea lui Moraes. Experţii în drept consultaţi de Reuters au spus că cred că acest complet va confirma probabil decizia lui Moraes.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.