Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă luni un pas important pentru construcţia unui nou Lot din A8 (Autostrada Unirii), după ce au fost depuse două oferte din partea unor companii din Turcia pentru construcţia celor 23,4 km ai Lotului Miercurea Nirajului - Sărăţeni. Valoarea de licitaţie a contractului, finanţat prin PT, este de maximum 3,35 miliarde lei (fără TVA), iar durata pentru proiectare şi execuţie este de 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuţie).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pas important pentru construcţia unui nou Lot din A8 (Autostrada Unirii)! Au fost depuse astăzi două oferte din partea unor companii din Turcia pentru construcţia celor 23,4 km ai Lotului Miercurea Nirajului - Sărăţeni”, anunţă ministrul Transporturilor pe Facebook. Sorin Grindeanu precizează că valoarea de licitaţie a contractului, finanţat prin PT, este de maximum 3,35 miliarde lei (fără TVA), iar durata pentru proiectare şi execuţie este de 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuţie).

”Pe traseul acestui nou Lot de autostradă vor fi construite şi 2 tuneluri bidirecţionale cu o lungime însumată de 1,07 km, în apropierea localităţii Măgherani (740 m) şi în zona localităţii Chibed (330 m)”, mai spune ministrul.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Potrivit şefului CNAIR, Cristian Pistol,cele două oferte pentru construcţia lotului au fost depuse de NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia) şi Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (lider) - INFRAVIS S.R.L. (Turcia – Romania).

”Contractul cu o valoare de licitaţie de maximum 3,35 miliarde lei (fără TVA) prevede 30 de luni (6 luni proiectare, 24 de luni execuţie) pentru construcţia acestui lot în lungime de 23,4 km. Pe traseu vor mai fi construite 2 tuneluri bidirecţionale cu o lungime însumată de aproximativ 1,07 km: - un tunel bidirecţional (740 m) în apropierea localităţii Măgherani, - un tunel bidirecţional (330 m) în apropierea localităţii Chibed. Acest lot de autostradă va traversa denivelat DJ135A şi CF407 şi va permite accesul într-un nod rutier care va face conexiunea cu DN13A. Finanţarea contractului este asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027”, scrie Pistol pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.