Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine că planul investiţiilor pe infrastructură până în anul 2030 este de 70 de miliarde de euro, din care 40 de miliarde de euro vor fi fonduri europene, o altă parte va fi de la bugetul de stat, dar că unele proiecte vor fi realizate prin parteneriat public-privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vor fi proiecte de infrastructură pentru care vom folosi varianta parteneriatului public-privat. În guvernul României a fost aprobat, cu acceptul Comisiei Europene, un plan de investiţii pe infrastructură până în 2030. Necesarul este de aproximativ 70 de miliarde de euro, pe toate tipurile de transport, rutier, naval, feroviar şi aerian. Noi avem acoperite acum, prin PNRR sau programele operaţionale tradiţionale undeva în jur de 40 de miliarde de euro”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.
El a spus că o parte din diferenţa de 30 de miliarde de euro va fi acoperită de la bugetul de stat, dar că vor fi proiecte ce vor fi făcute prin parteneriat public-privat.
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”Există o diferenţă de 30 de miliarde, iar o parte din aceşti bani vor veni de la bugetul de stat, da mai există un minus pe care trebuie să îl acoperim din ceva. Şi una din soluţii, că nu am inventat-o noi, ea există în toată Europa şi în toată lumea, este parteneriatul public-privat. Vom vedea unde vom putea aplica această soluţie. În nici un caz nu va fi aplicată pe autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş”, a mai spus ministrul Grindeanu.
Ministrul Transporturilor a ajuns luni după-amiază pe şantierul autostrăzii Moldovei, în zona nodului de legătură dintre A7 şi A8. El s-a declarat optimist privind realizarea celor două proiecte.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.