Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, miercuri, aprobarea indicatorilor pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontieră, cu o lungime de 166,216 km. Obiectivul este finanţat prin PNRR şi trebuie realizat până în 2026.
”Am aprobat astăzi în Guvern indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor -Frontieră, cu o lungime de 166,216 km. Este un proiect de interes naţional finanţat din PNRR, cu termen limită de realizare anul 2026”, a transmis, miercuri, Sorin Grindeanu.
Potrivit ministrului, prin acest proiect se vor realiza 18 km de linie dublă nouă, sistematizarea staţiilor, înlocuirea/repararea podurilor, podeţelor, pasajelor denivelate, consolidări, apărări, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea calităţii terasamentelor, desfiinţarea trecerilor la nivel care nu respectă reglementările şi realizarea pasajelor denivelate.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În plus, se are în vedere realizarea de construcţii aferente activităţii de întreţinere, revizie şi reparaţii a instalaţiilor fixe de tracţiune electrică şi a liniei de contact constând din două districte LC + EA + ELF în staţiile Ciucea şi Oradea, realizarea de clădiri de mentenanţă în staţiile Cluj-Napoca, Ciucea şi Oradea şi reabilitarea şi modernizarea clădirilor de călători, districtelor, clădirilor de exploatare etc. şi asigurarea facilităţilor călătorilor (inclusiv a persoanelor cu mobilitate redusă) şi personalului CFR.
”Obiectivul, împărţit în 4 loturi, are o valoare estimată de peste de 7, 55 de miliarde de lei, fără TVA, pentru proiectare şi execuţie lucrări, la care se adaugă o sumă de 1,94 miliarde de lei, pentru cheltuieli destinate exproprierilor, consultanţei şi situaţiilor diverse şi neprevăzute”, a mai transmis ministrul.
Potrivit lui Grindeanu:
lotul 1: Cluj - Aghireş - 1,50 miliarde de lei, fără TVA
lotul 2: Aghireş – Poieni – 1,47 miliarde de lei, fără TVA
lotul 3: Poieni - Aleşd – 2,16 miliarde de lei, fără TVA
lotul 4: Aleşd - Frontieră – 2,41 miliarde de lei, fără TVA
Proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 3 ani şi 6 luni, după semnarea contractelor, care acum se află în licitaţie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.