Angajaţii se adaptează treptat la modul de lucru de dinainte de pandemie, iar peste 82% dintre aceştia nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor, potrivit unui sondaj realizat recent de operatorul de clădiri de birouri Genesis Property. Potrivit sondajului, chiar dacă o parte dintre ei recunosc că nu le-ar fi uşor să renunţe la lucrul de la distanţă, s-ar adapta destul de rapid.
”Reîntoarcerea la birou a devenit un fenomen tot mai evident în acest an, iar angajaţii se adaptează treptat la modul de lucru de dinainte de pandemie. Peste 82% dintre angajaţi nu ar avea nicio problemă să lucreze zilnic de la birou dacă angajatorul ar decide acest mod de lucru în viitor şi, chiar dacă o parte dintre ei recunosc că nu le-ar fi uşor să renunţe la lucrul de la distanţă, s-ar adapta destul de rapid”, potrivit unui sondaj realizat recent de Genesis Property în rândul a 1.168 de respondenţi la nivel naţional.
Separarea mai bună între job şi viaţa personală (45%) şi interacţiunea cu colegii (53%) sunt cele mai importante motive pentru care angajaţii sunt deschişi să revină mai mult sau complet la birou. Mai mult de atât, dacă angajatorul ar impune lucrul la birou, mai puţin de 18% dintre angajaţi ar începe să-şi caute alt job remote sau hibrid sau ar alege să-şi dea demisia din rolul actual.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Asistăm încă de la începutul acestui an la un fenomen de revenire la stilul de lucru de dinainte de pandemie. Oamenii preferă să vină tot mai des la un birou care este acum mult mai modern decât acum câţiva ani şi care le oferă mult mai multe facilităţi. Noile spaţii susţin mai bine ca niciodată interacţiunea cu colegii şi sentimentul de apartenenţă la o comunitate, unde sunt împărtăşite valori comune”, spune Marcela Stancu, community director, Genesis Property.
Schimbările în mediul de lucru post-pandemic nu sunt uniforme, în contextul în care aproape 60% dintre angajaţi susţin că biroul lor a rămas neschimbat în ultimii 4 ani, peste 11% spun că spaţiul este mai mic acum, iar aproape 8% se plâng că au la dispoziţie mai puţine facilităţi decât înainte de pandemie.
În plus, peste 71% susţin că firma la care lucrează nu şi-a relocat sediul în ultimii 4 ani şi doar 13,6% spun că lucrează acum într-un sediu nou care este mai mare şi mai bine dotat. Aproape 27% spun că biroul actual nu este suficient de mare pentru nevoile echipei, iar peste 33% spun că are prea puţine dotări şi facilităţi.
Sondajul a fost realizat de Genesis Property, companie fondată de antreprenorul Liviu Tudor, şi a analizat care sunt noile tendinţe în cerinţele angajaţilor, fiind desfăşurat în iulie - august 2024, la nivel naţional, prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.168 utilizatori de internet din România. Circa 49% dintre participanţi sunt de sex feminin, iar aproape 42% au un venit net mai mare de 5.000 de lei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.