Smithfield Foods, cel mai mare procesator de carne de porc din lume, cu afaceri inclusiv în România, a anunţat marţi separarea operaţiunilor sale europene, deoarece firma cu sediul în Virginia intenţionează să se listeze la bursă în Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

WH Group, grupul mamă al Smithfield din China, lucra anul trecut cu băncile pentru a lista din nou producătorul de carne de porc în Statele Unite, dar nu a dezvăluit un termen.

„Este momentul potrivit pentru a stabili operaţiunile noastre din America de Nord şi Europa ca afaceri de sine stătătoare, împuternicite să execute strategii distincte care să abordeze medii de piaţă şi oportunităţi diferite”, a declarat Shane Smith, preşedinte şi CEO al Smithfield Foods.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Operaţiunile europene separate vor rămâne în cadrul WH Group.

Smithfield Foods şi Morliny Foods, cunoscute anterior sub numele de Smithfield Europe, furnizează carne proaspătă de porc şi pasăre şi carne ambalată pe întregul continent prin operaţiuni din Polonia, România, Slovacia, Ungaria, Spania şi Regatul Unit.

Morliny Foods a adoptat o strategie de creştere specifică regiunii pentru a aborda o piaţă europeană mai fragmentată, cu o dinamică de piaţă diferită de cea din America de Nord, a declarat compania într-un comunicat.

„Vom beneficia de faptul că vom fi un concurent mai agil, cu o strategie focalizată pe abordarea pieţei alimentare europene”, a declarat Luis Cerdan, CEO al Morliny Foods.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.