Puternicul sindicat United Auto Workers Union (UAW) din Statele Unite a declarat marţi că a depus acuzaţii federale în domeniul muncii împotriva lui Donald Trump şi a CEO-ului Tesla, Elon Musk, din cauza încercărilor lor de a ameninţa şi intimida lucrătorii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 Acţiunea a avut loc după ce Musk şi Trump au purtat luni seara o conversaţie de două ore pe platforma de socializare X, în timpul căreia cei doi au discutat despre lucrătorii care părăsesc serviciul pentru a intra în grevă.

”Eşti cel mai mare tăietor. ”Vreau să spun, mă uit la ceea ce faci. Intri, spui doar: ”Vrei să plec?” Ei intră în grevă - nu voi menţiona numele companiei - dar ei intră în grevă, iar tu spui: ”Este în regulă, plecaţi cu toţii”, a spus Trump în timpul conversaţiei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Conform legii federale, lucrătorii nu pot fi concediaţi pentru că au intrat în grevă, iar ameninţarea cu acest lucru este ilegală în temeiul Legii naţionale privind relaţiile de muncă, a spus UAW în declaraţia sa.

UAW o susţine pe vicepreşedinta Kamala Harris în candidatura ei pentru preşedinţia SUA. Ea s-a întâlnit săptămâna trecută cu oficiali sindicali şi lucrători, lângă Detroit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.