Angajaţi companiei de handling SPdH (Groundforce) au planificat o grevă, în 31 august şi 1 septembrie, în semn de protest faţă de salariile mici, scrie publicaţia The Portugal News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În document, Sindicatul Lucrătorilor din Transporturi din Portugalia (Sttamp) a publicat un anunţ de grevă, care acoperă toate aeroporturile naţionale, ”de la ora 00:00 pe 31 august 2024, până la miezul nopţii la 1 septembrie 2024”.

Greva a fost stabilită ca urmare a ”salariilor de bază mai mici decât salariul minim naţional” şi, de asemenea, ca protest faţă de ”utilizarea sistematică a angajaţilor de la agenţiile de muncă temporară” şi a ”muncii suplimentare care nu respectă limitele legale în vigoare”.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Sindicatul mai face referire la ”modificările succesive ale programului de lucru care nu respectă prevederile contractului de muncă” şi ”modul în care se derulează programul de concediere voluntară, sub ameninţarea concedierii colective într-o firmă în care nu sunt oameni care să muncească”.

Sttamp a mai justificat greva prin faptul că ”din nou, indiferent de motivul sau de originea care afectează compania”, întotdeauna ”angajaţii sunt cei care suportă consecinţele”.

Potrivit anunţului, ”salariaţii vor asigura serviciile necesare pentru siguranţa şi întreţinerea echipamentelor şi a instalaţiilor” şi ”furnizarea serviciilor minime esenţiale pentru satisfacerea nevoilor sociale esenţiale”.

Sttamp consideră că serviciile minime în cauză implică ”efectuarea de zboruri necesare pentru a răspunde problemelor critice legate de siguranţa persoanelor şi a bunurilor, inclusiv zboruri tip ambulanţă şi zboruri de urgenţă”.

Acestea acoperă, de asemenea, zboruri guvernamentale şi militare şi se asigură că insulele beneficiază de servicii care vor permite, în Azore, ”prima aterizare şi decolare pe ruta dintre continent şi regiune” şi în Madeira ”prima aterizare şi prima decolare pe ruta dintre continent şi regiune”, precum şi „prima aterizare şi decolare pe zborul dintre insule (Funchal şi Porto Santo)”.

Menzies Aviation a anunţat în iunie că a finalizat achiziţia a 50,1% în Groundforce Portugal, la mai bine de un an de la anunţul acordului pentru intrarea noului acţionar, în martie 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.