Senatul Statelor Unite a aprobat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu o majoritate strânsă, cel mai important proiect de reforme fiscale din ultimele trei decenii, creând condiţiile ca versiunea finală să poată fi promulgată de preşedintele Donald Trump până la sfârşitul acestui an, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Votul, prin care proiectul a fost adoptat cu 51 de voturi pentru şi 49 împotrivă, a avut loc la 2 a.m., după o întâlnire cu uşile închise cu republicanii dizidenţi.

Înainte ca proiectul să fie trimis preşedintelui Trump, congresmenii trebuie să rezolve diferenţele dintre versiunea adoptată de Senat şi cea adoptată de Camera Reprezentanţilor, un proces care ar putea începe luni.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Cu toate că cele două versiuni au elemente comune importante, negocierile asupra unor prevederi individuale introduse pentru adoptarea proiectului, în special în Senat, ar putea fi lungi  şi dificile.

Produsul final ar putea deveni un subiect central al alegerilor din 2018, care vor stabili ce partid va obţine controlul asupra Congresului.

”Peste un an vom duce acest mesaj poporului american”, a declarat după vot liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell.

Ambele proiecte prevăd reducerea impozitului pe profit de la 35% la 20%, dar varianta Senatului prevede introducerea nivelului mai scăzut al impozitului în 2019, cu un an mai târziu faţă de varianţa Camerei Reprezentanţilor.

De asemenea, proiectul din Senat, spre deosebire de cel din Camera Reprezentanţilor, prevede doar reducerea temporară a impozitelor pentru populaţie, aceasta urmând să fie eliminată în 2026.

Ambele proiecte ar urma, potrivit estimărilor, să mărească deficitul bugetului federal cu peste 1.400 de miliarde de dolari, în următorii 10 ani, dacă nu se ia în considerare creşterea economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.