Industria auto din Europa s-ar putea confrunta cu amenzi de 15 miliarde de euro pentru emisiile de carbon, din cauza încetinirii cererii de vehicule electrice, potrivit directorului general al Renault, Luca de Meo, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Producătorii de automobile se confruntă cu ţinte de CO2 ale UE mai dure în 2025, deoarece limita medie a emisiilor de la vânzările de vehicule noi va scădea la 94 de grame/km, de la 116 g/km în 2024.

”Dacă vehiculele electrice rămân la nivelul de astăzi, industria europeană ar putea fi nevoită să plătească amenzi de 15 miliarde de euro sau să renunţe la producţia a peste 2,5 milioane de vehicule”, a declarat de Meo la radio France Inter.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Viteza de accelerare a vânzărilor de vehicule electrice este jumătate din ceea ce ne-ar trebui pentru a atinge obiectivele care ne-ar permite să nu plătim amenzi”, a declarat de Meo, care este şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA), despre sector.

Depăşirea limitelor de CO2 poate duce la amenzi în valoare de 95 de euro pe exces de CO2 g/km înmulţit cu numărul de vehicule vândute. Acest lucru ar putea duce la penalităţi de sute de milioane de euro pentru marii producători de automobile.

”Toată lumea vorbeşte despre 2035, peste 10 ani, dar ar trebui să vorbim despre 2025 pentru că deja avem dificultăţi. Trebuie să ni se acorde puţină flexibilitate. Stabilirea de termene limită şi amenzi fără a putea face acest lucru mai flexibil este foarte, foarte periculos”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.