Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că şi-ar dori ca marile proiecte energetice să fie susţinute de marile companii energetice şi a precizat că Hidroelectrica, RomGaz au o mare oportunitate şi o mare răspundere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sebastian Burduja a fost prezent, marţi, la Centrala Hidroelectrică Vidraru.
”Mi-aş dori ca marile proiecte energetice să fie susţinute de marile companii energetice. Hidroelectrica, RomGaz, aveţi şi avem o mare oportunitate şi cred o mare răspundere. Stocare e prima nevoie a Sistemului Energetic Naţional şi cred că nu trece săptămână să nu discut cu domnul prim-ministru şi să-mi spune ce mai faceţi pe stocare. Şi ştiţi că avem apeluri lansate din PNRR, 80 de milioane de euro, până la finalul anului încă vreo 200 de milioane din fondul pentru modernizare. Acestea vizează stocarea în baterii”, a declarat ministrul Energiei.
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
El a menţionat că la fel de importantă este stocarea în hidrocentrale cu acumulare prin pompaj. 
”Cel puţin la fel de importantă este stocarea în hidrocentrale cu acumulare prin pompaj. Dintre acestea proiectul fanion este Tarniţa-Lăpuşteşti, pe care noi l-am restartat în actualul guvern şi care este în etapa de evaluare a ofertelor pentru studiul de fezabilitate.  Domnule prim-ministru, noi vrem să lucrăm la un act normativ prin care să declarăm proiectul de importanţă strategică naţională şi să îi asigurăm o implementare accelerată, să derogăm de la toate obligaţiile de la care este posibil să derogăm, astfel încât acest proiect să fie implementat în cel mai scurt timp şi dacă există o oarecare obligaţie la prosumatori să aibă stocare de ce nu şi producătorii să aibă obligaţia de a avea capacităţi de stocare. De ce nu şi marii producători în sistemul energetic să contribuie la asemenea proiecte pentru că una este să ai nişte baterii sau un câmp de baterii care după 10 ani trebuie înlocuite. Alta este să ai o hidrocentrală cu acumulare prin pompaj, care te ţine 30 sau 50 de ani”, a mai afirmat Sebastian Burduja.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.