Roskomnadzor, organul de supraveghere al comunicaţiilor de stat din Rusia, a declarat că Signal, o aplicaţie de mesagerie criptată, a fost blocată în ţară pentru încălcarea legilor legate de operaţiunile antiteroriste, a informat vineri agenţia de ştiri Interfax.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Accesul la aplicaţia de mesagerie Signal este blocat în legătură cu încălcarea cerinţelor legislaţiei ruse, care trebuie respectate pentru a preveni utilizarea aplicaţiilor de mesagerie în scopuri teroriste şi extremiste”, a declarat agenţia.

Înainte de anunţul Roskomnadzor că a luat măsuri, sute de utilizatori ai Signal au raportat probleme cu aplicaţia de mesagerie, un instrument de comunicaţii securizat folosit de până la un milion de ruşi pentru a cripta mesajele şi conversaţiile.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Site-urile de monitorizare a serviciilor de internet au arătat peste 1.500 de plângeri cu privire la funcţionarea Signal, majoritatea de la utilizatori din Moscova şi Sankt Petersburg.

Utilizatorii au raportat, totuşi, că aplicaţia funcţiona normal atunci când a fost accesat printr-un VPN sau utilizată în modul de ocolire a cenzurii încorporat.

”Acest lucru indică tocmai o blocare aaplicaţiei în Rusia şi nu o problemă tehnică din partea semnalului”, a declarat Mihail Klimarev, autorul canalului Telegram ”For Telecom”, pentru Reuters.

Signal nu a răspuns la o solicitare de comentariu.

De asemenea, a fost imposibil să se înregistreze un cont nou pe Signal fără un VPN, au declarat trei persoane din Moscova şi regiunea Krasnodar pentru Reuters.

La introducerea unui număr de telefon mobil, serviciul afişa mesajul ”Eroare server”.

Klimarev a spus că a fost prima încercare de a bloca Signal în Rusia. Autorităţile ruse au început să blocheze accesul la Telegram, o aplicaţie de mesagerie utilizată pe scară largă, în 2018.

Acţiunea a întrerupt multe servicii terţe, dar a avut un efect redus asupra disponibilităţii Telegram în Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.