Reţeaua privată Gral Medical anunţă deschiderea Spitalului OncoFort Ploieşti, primul centru complet de oncologie şi radioterapie din judeţul Prahova. Investiţia în acest proiect a fost de 7 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Spitalul OncoFort Ploieşti îşi deschide porţile pentru a oferi pacienţilor o gamă completă de investigaţii şi tratamente pentru afecţiuni oncologice. Această inaugurare marchează un pas semnificativ în îmbunătăţirea accesului la îngrijire medicală de calitate pentru pacienţii cu cancer din regiune”, anunţă compania.

Spitalul OncoFort Ploieşti oferă, de asemenea, o gamă completă de analize de laborator, inclusiv analize genetice, de anatomie patologică şi biopsii. Monitorizarea constantă a stării de sănătate a pacienţilor pe parcursul întregului tratament permite o abordare personalizată.

Investiţia în acest proiect a fost de 7 milioane de euro.

„Deschiderea Spitalului OncoFort Ploieşti marchează un pas important în extinderea serviciilor noastre medicale la nivel naţional,” a declarat Robert Şerban, CEO Gral Medical şi OncoFort.

Deschiderea Spitalului OncoFort Ploieşti vine într-un moment critic, având în vedere creşterea semnificativă a cazurilor de cancer în România. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul de cazuri noi de cancer a crescut cu 21% în 2023, comparativ cu anul precedent, numărul total al pacienţilor cu cancer depăşind 550.000. Mai mult decât atât, proiecţiile pentru România estimează o creştere a incidenţei cancerului cu 7% în perioada 2020-2040, cu creşteri semnificative de peste 10% ale incidenţei cancerului gastric, pancreatic, pulmonar, hepatic şi colorectal, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Judeţul Prahova nu dispunea până acum de niciun accelerator liniar pentru tratamentele de radioterapie, având doar două aparate de kilovoltaj, care nu asigură standardele necesare pentru tratamente moderne şi eficiente. Această situaţie este parte dintr-o problemă mai largă la nivel naţional: mai puţin de 50% dintre judeţele României (17 judeţe şi municipiul Bucureşti) au cel puţin un accelerator liniar de radioterapie.

Noul centru OncoFort va oferi acces la cele mai moderne tratamente de radioterapie şi chimioterapie, folosind echipamente de înaltă performanţă care asigură eficienţă maximă şi reduc efectele secundare. Capacitatea spitalului permite tratamentul a aproximativ 50 de pacienţi lunar pentru radioterapie şi realizarea a 300-350 de sesiuni de chimioterapie. Totodată, serviciile de imagistică medicală, cum ar fi tomografia computerizată (CT) şi rezonanţa magnetică nucleară (RMN), vor fi disponibile pentru 300-400 de pacienţi pe lună.

Consultaţiile medicale vor acoperi 100-150 de pacienţi lunar, toate aceste servicii fiind decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), asigurând accesul larg al pacienţilor la diagnostic şi tratament fără costuri suplimentare.

Gral Medical este o reţea privată care oferă servicii medicale. În România are o reţea de 76 centre medicale în 9 judeţe din ţară, cu 1.200 de medici şi asistente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.