Miliardarul britanic Richard Branson a afectat grav reputaţia Virgin Group prin reşedinţa sa într-un paradis fiscal, în timp ce compania aeriană Virgin Atlantic, cu sediul în Marea Britanie, a solicitat să fie salvată de guvern în timpul pandemiei, potrivit e-mailurilor interne ale Virgin, citate într-un proces de 250 de milioane de dolari din Londra, transmise Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

E-mailurile au fost citate de avocaţii operatorului feroviar american Brightline, care este dat în judecată de Virgin Group după anularea unui acord de utilizare a mărcii Virgin în 2020, la puţin peste 18 luni după semnarea acestuia.

Conform acordului, Brightline a operat o linie de cale ferată în Florida, folosind numele Virgin Trains USA.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Brightline spune că a anulat afacerea deoarece brandul Virgin a fost afectat de acoperirea negativă de presă a afirmaţiei lui Branson din 2020 că Virgin Atlantic ar avea nevoie de un ajutor de la guvernul britanic pentru a supravieţui pandemiei.

Avocaţii Brightline au citat e-mailuri interne ale Virgin Group, potrivit cărora prezenţa fondatorului grupului în Insulele Virgine Britanice în scopuri fiscale ”este o ucigaşă de reputaţie”, în timp ce un e-mail de la un consilier extern de relaţii publice spunea: ”Richard trebuie să demonstreze că nu este miliardar care evită fără scrupule plata taxelor.”

Într-un e-mail din aprilie 2020, CEO-ul Virgin Group, Josh Bayliss, s-a referit la rezidenţa fiscală a lui Branson în legătură cu cererea de salvare, spunând: ”Richard nu poate scăpa de critici. Adevărul este că a plătit cât mai puţine impozite posibil”.

Virgin susţine că marca sa nu a fost afectată material de gestionarea de către grup a Covid-19, ceea ce înseamnă că Brightline nu avea dreptul să anuleze acordul de licenţă fără a plăti o taxă de ieşire de până la 200 de milioane de dolari.

De asemenea, compania solicită redevenţe neplătite.

Avocatul Virgin, Daniel Toledano, a declarat în documentele judiciare că marca a suferit o presă negativă în Marea Britanie în 2020, ca urmare a cererii Virgin Atlantic de sprijin guvernamental, dar că reputaţia sa şi-a revenit rapid şi nu a fost afectată în Statele Unite.

Cu toate acestea, avocatul Brightline, Nigel Tozzi, a spus că acordul i-a dat clientului său dreptul la o marcă cu o înaltă reputaţie internaţională, precum Coca-Cola sau echipele europene de fotbal Real Madrid şi Barcelona.

”Sunt Beatles, nu Bay City Rollers”, a spus el în documentele judiciare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.