Gabriel Filimon, unul din cei doi reprezentanţi ai SIF Muntenia în consiliul de administraţie al Romaero, a demisionat din funcţie, arată un comunicat al companiei specializată în producerea şi întreţinerea avioanelor, transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Gabriel Filimon era administrator al Romaero din anul 2013.
În consiliul de administraţie vor rămâne şase membri până cel târziu în luna aprilie, când adunarea generală se va întruni pentru aprobarea situaţiilor financiare pe 2016.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cel de-al doilea administrator reprezentant al acţionarului minoritar SIF Muntenia în CA Romaero este Florin Dănuţ Buzatu.
Ultima modificare de componenţă a consiliului de administraţie al Romaero a avut loc la începutul lunii iulie 2016, când acţionarul majoritar, statul român prin Ministerul Economiei, a aprobat o primă formă a strategiei de redresare pentru Romaero SA.
Anul acesta, Romaero va pregăti circa 60 de mecanici şi ingineri de aviaţie pentru aeronave din familia Airbus A320.
De asemenea, Executivul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă (OUG) de modificare a OUG 51/2015, prin care a stabilit că 60% din sumele obţinute de firmele din industria de apărare din valorificarea activelor, în cadrul unui plan de reorganizare, vor rămâne la dispoziţia acestora pentru modernizarea capacităţilor de producţie.
Măsura a fost luată în contextul în care investiţiile în modernizarea industriei de apărare au fost amânate în ultimii ani, deşi accelerarea lor a fost cerută atât de UE, cât şi de NATO.
Aprobarea de către Guvern a acestor măsuri de stimulare a investiţiilor în industria de apărare era aşteptată de Romaero pentru a propune un plan de regenerare economică a platformei Romaero Băneasa, prin care să se creeze locuri de muncă în industria aeronautică şi în domenii conexe acesteia.
Industria de apărare va beneficia în 2017 de investiţii de 20,5 milioane lei (4,5 milioane euro), de aproape două ori mai mari faţă de anul trecut, potrivit ministrului Economiei.
Romaero are în prezent 720 de salariaţi şi se află într-o situaţie financiară gravă, înregistrând în perioada 2012-2015 pierderi cumulate de 145,6 milioane lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor.
În 2015, Romaero a înregistrat pierderi de 34 milioane lei, la o cifră de afaceri de 53,8 milioane lei.
În 2016, compania ar putea înregistra pierderi de 30 milioane lei, potrivit ultimelor estimări, urmând să revină pe profit abia în 2017 sau 2018.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.