Nuclearelectrica, compania de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că reactorul 1 s-a deconectat automat luni de la Sistemul Energetic Naţional din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a centralei (protecţia unui transformator de evacuare putere), fară impact asupra securităţii nucleare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în data de 26 august 2024 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasica a centralei (protectia unui transformator de evacuare putere), fară impact asupra securităţii nucleare. Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza în vederea remedierii, conform procedurilor aplicabile. Deconectarea automată şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei”, anunţă compania.

Nuclearelectrica SA precizează că va emite comunicat la momentul resincronizării Unităţii 1 la Sistemul Energetic Naţional.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Nuclearelectrica are o capitalizare de 13,57 miliarde lei.

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% din producţia totală de energie fără CO2 din România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.