Peste 250 de clădiri şi proiecte imobiliare din România au fost certificate ”verde” după una dintre schemele internaţionale de sustenabilitate, BREEAM, LEED, EDGE şi WELL, potrivit datelor transmise de BuildGreen, firmă de consultanţă în domeniul proiectării, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Numai în 2019 au fost certificate sustenabil în România peste 40 de clădiri de birouri, centre comerciale, spaţii de depozitate, proiecte rezidenţiale şi fabrici. Cea mai mare parte a acestora, aproximativ 75%, sunt amplasate în Bucureşti, urmat de către Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

”Implementarea normelor de dezvoltare sustenabilă a devenit deja o practică generalizată pe piaţa imobiliară din România. Deja avem clădiri de birouri cu sisteme sofisticate prin care se reduc consumurile de energie şi este crescut confortul ocupanţilor, clădiri proiectate pentru a obţine nivelurile maximale de certificare sustenabilă, o deschidere mai mare pentru certificări verzi din partea dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale şi prima fabrică certificată sustenabilă. Pe de altă parte, peste 95% din clădirile din sectorul public şi inaugurate anterior anului 2010 necesită renovări şi îmbunătăţiri, deci sunt în continuare multe de făcut”, afirmă Răzvan Nica, managing direct BuildGreen şi un pionier al sustenabilităţii în România.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

BuildGreen a fost implicată în 2019 în certificarea a peste 20 de proiecte imobiliare, printre care Renault Bucharest Connected, The Bridge, Expo Business Park, Oregon Park, Isho Timişoara, Matei Millo, trei clădiri din cadrul Coresi Braşov, noua fabrică Arctic de la de la Ulmi sau proiectul rezidenţial Luxuria Domenii Residence.

2019 a adus primele certificări sustenabile BREEAM Outstanding, cele mai ridicat nivel pe plan global, obţinute de două magazine Lidl şi Penny Market, amplasate în Bucureşti şi Otopeni. De asemenea, proiectul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de către Vastint, a obţinut cel mai ridicat nivel de certificare pe schema americană LEED.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.