Piaţa soluţiilor de birouri va înregistra o creştere de circa 7% în 2018, fiind susţinută de preocuparea companiilor pentru crearea spaţiului de lucru ideal pentru atragerea şi retenţia angajaţilor talentaţi, dar şi de utilizarea tehnologiei pentru a creşte eficienţa acestora la locul de muncă, potrivit unui raport publicat marţi de Corporate Office Solutions (COS) România.
Capacitatea sectorului imobiliar de a livra spaţii office de calitate va fi determinantă în mersul pieţei de profil, consideră directorul general şi fondatorul COS România, Christophe Weller.
”Sunt încrezător pe termen scurt şi mediu. Vedem un parcurs pozitiv până în 2020 şi observăm anumite evoluţii economice extrem de interesante care vor oferi companiilor oportunităţi mari de a construi spaţii de birouri din ce în ce mai inovative pentru angajaţi”, a spus Weller, în cadrul comunicatului.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Din perspectivă teritorială, Bucureşti şi Cluj-Napoca vor înregistra cea mai bună dinamică a pieţei soluţiilor de birouri, în condiţiile în care aici se poate vorbi despre volume mai importante pe sectorul comercial de real estate, potrivit companiei.
”În acest moment, clienţii îşi doresc soluţii personalizate ale spaţiului de lucru, care sunt concepute pe baza unor studii aprofundate ale obiceiurilor de la locul de muncă. În esenţă, companiile vor să le ofere angajaţilor un mediu care să le crească eficienţa, fie că muncesc la birou, fie că muncesc de la distanţă”, se arată în comunicat.
Acum 20 de ani, în România era foarte dificil să găseşti oportunităţi de business, pentru că investitorii străini nu erau mulţi, iar jucătorii locali erau greu de găsit, consideră Weller.
”Erau vremuri când, în acest domeniu, vorbeam despre afaceri mai mici de un milion de euro pe an. Confortul angajaţilor la locul de muncă nu era o miză pentru companii. În 2016 am ajuns la afaceri-record de 31,5 milioane de euro. Schimbarea de optică în ceea ce priveşte oferta pentru angajaţi este evidentă”, a spus Cristophe Weller.
COS România a încheiat anul 2017 cu afaceri de 28,5 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de recordul înregistrat cu un an mai devreme. Compania lucrează cu furnizori locali de mobilier personalizat, precum Invento Art Design, Morem Grup sau Aramis Feeling, care au devenit a doua resursă – după Steelcase – în ceea ce priveşte volumele şi valoarea achiziţiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.