Circa 125.000 de angajaţi, reprezentând 1.5% din populaţia activă a României, lucrează în industria de outsourcing, industrie care generează venituri anuale de 4 miliarde de euro, potrivit raportului anual prezentat marţi de Asociaţia Business Service Leaders in Romania (ABSL) şi realizat împreună cu KPMG.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Totodată, România ar ocupa primul loc pe pieţele mature de outsourcing, cu 265 de companii, conform unui studiu realizat de Cushman and Wakefield.

”România este pe locul întâi în categoria pieţelor mature de outsourcing, cu peste 265 de companii, o forţă de muncă motivată, bine pregatită, foarte bună vorbitoare de limbi străine, competitivă la nivel de costuri şi cultural apropiată de valorile europene. Acestea sunt argumente pentru care potenţialul industriei ar fi de 300.000 de angajaţi”, se arată în comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

În următorii 5 ani, în România, se estimează că industria poate depăşi 220 de mii de angajaţi. În 2018, 33% dintre angajaţi oferă servicii de gestionare clienţi, 25% servicii de IT şi 23% de contabilitate şi finanţe, potrivit raportului.

Cele mai multe companii care activează pe piaţa locală sunt din Franţa, Germania, România şi SUA, oraşele cele mai atractive pentru acestea fiind Bucureşti, Cluj Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Clienţii companiilor din outsourcing provin, în special, din următoarele sectoare: bancar, asigurări şi servicii financiare, tehnologie şi telecomunicaţii, servicii profesionale de afaceri şi bunuri industriale şi de larg consum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.