Ministrul desemnat al Economiei, Radu Oprea, a declarat că este nevoie de o discuţie onestă despre ce trebuie făcut pentru a avea o calitate mai bună a serviciilor turistice în România şi nişte preţuri decente şi a menţionat că Guvernul nu poate realiza ceea ce trebuie să facă operatorii din turism.
Radu Oprea a fost întrebat joi, la Prima News, ce planuri are pentru turism,.
“Turismul este o parte a economiei româneşti care are un potenţial foarte mare. Cu toţii ştim acest lucru. Am fost în discuţii cu reprezentanţii patronatelor, cu operatorii din turism, în Comisia de Antreprenoriat şi Turism din cadrul Senatului României şi am vorbit cu ei despre faptul că trebuie să găsim acea modalitate în care statul să sprijine turismul românesc prin târguri, expoziţii, toată zona de marketing, de promovare a României ca destinaţie turistică. Există această componentă de târguri şi expoziţii, acolo unde operatorii de turism vin întotdeauna în lumea largă. Sunt câteva târguri care sunt foarte importante pentru această zonă a operatorilor din turism. Este vorba şi despre jaloanele din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care se referă la partea de turism atunci când vorbim despre promovarea României, despre turiştii străini pe care trebuie să-i atragem în România. În acelaşi timp, este, din punctul meu de vedere, nevoie de o discuţie onestă cum facem ca să avem o calitate a serviciilor mai bună în România şi nişte preţuri decente”, a afirmat Radu Oprea.
El a fost întrebat de ce în minivacanţa de Rusalii foarte mulţi români au preferat să meargă în Bulgaria în loc să vină pe litoralul românesc, precizând că au făcut această alegere pentru că preţurile erau mai mici şi serviciile mai bune.
“Aici este vorba despre întrebare la care trebuie să răspundă operatorii din turism, proprietarii de hoteluri, operatorii de hoteluri, de pensiuni. Ei trebuie să ştie să dea răspunsul adecvat prin scăderea preţurilor. Ştiţi foarte bine că sprijinul a existat pe toată perioada pandemiei, atunci când a fost închisă activitatea. De asemenea, în momentul crizei din energie au fost susţinuţi. Deci există sprijin din partea statului român, însă nu poate să facă un executiv, Guvernul nu poate să facă ceea ce trebuie să facă operatorii din turism şi aici este evident că atâta timp cât anul trecut românii au cheltuit în concedii peste două miliarde de euro. Dacă ne-am propune o ţintă ca măcar jumătate din aceşti bani să rămână în România, nu ar mai fi absolut nicio problemă în susţinerea oricărei scheme de ajutor de stat pentru operatorii din turism”, a mai declarat Radu Oprea.
El a fost întrebat dacă va folosi frunza creată în mandatul Elenei Udrea pentru promovarea României.
“Atâta timp cât există documente care obligă statul român şi sunt hotărâri ale unor miniştri care au fost semnate, care obligă statul român la a folosi astfel de simboluri de imagine, da, va trebui să le folosim, pentru că, ştiţi foarte bine, Curtea de Conturi nu iartă pe nimeni şi bine face, aşa că este o chestiune care, de asemenea, ar trebui să vină din partea şi a operatorilor din turism şi a turiştilor, în general”, a mai declarat Radu Oprea.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.