Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, susţine că protestul piloţilor de la TAROM, care a dus la anularea a zeci de zboruri, nu a fost unul ”de bun-augur”, în condiţiile în care Comisia Europeană tocmai a aprobat un ajutor de stat în valoare de peste 80 de milioane de euro pentru compania aeriană. ”Ceea ce s-a întâmplat la TAROM e nepotrivit, apropo de respectul faţă de pasageri, care s-au trezit curs într-o situaţie de criză, şi faţă de companie. Nu a fost un proces normal de negociere a condiţiilor de muncă şi creşterilor salariale”, a spus Adina Vălean într-o conferinţă de presă. Comisarul european pe Transporturi anunţă că va fi ”o vară grea” în regiune, în condiţiile în care volumul de pasageri din Estul Europei a crescut cu 20% faţă de 2019, anul dinaintea pandemiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Comisia Europeană a aprobat, în urma unui proces lung de negociere, ajutorul de stat pentru TAROM. Asta înseamnă un certificat de sănătate, un start de la zero pentru companie. Această aprobare s-a făcut în baza unui plan de restructurare, cu previziuni precise, care este considerat de Comisia Europeană ca fiind un plan bun ca această companie să fie profitabilă. Nu e de bun augur (protestul - n.r.) . Abia s-a aprobat acest plan, ar trebui să se ţină de el, să respecte bugetele”, a declarat Adina Vălean. 

Comisarul europene pe Transporturi susţine că atitudinea piloţilor TAROM, care au refuzat în ultima clipă să piloteze aeronavele, a fost una nepotrivită şi faţă de pasageri, şi faţă de companie. 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
 
”Ceea ce s-a întâmplat la TAROM e nepotrivit, apropo de respectul faţă de pasageri, care s-au trezit curs într-o situaţie de criză, şi faţă de companie. Nu a fost un proces normal de negociere a condiţiilor de muncă şi creşterilor salariale. Înţeleg că lucrurile se negociază şi se vor rezolva. Trebuie să spun că vara asta va fi o vară grea, mai ales pentru ţările din Sud-Estul Europei, avem o creştere cu 20% faţă de 2019 a volumului de pasageri. Me aşteptam să avem oricum probleme şi astfel de situaţii apărute pe neaşteptate nu ajută pe nimeni. Drepturile pasagerilor trebuie respectate, ei trebuie relocaţi, au dreptul la compensaţii financiare”, a conchis Vălean.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.