Proprietarii lanţului de depozite de materiale de construcţii Depo investesc peste 4 milioane de euro într-un hotel destinat turismului de business în Sfântu Gheorghe. Lucrările se vor finaliza în această iarnă, momentan fiind la stadiul de amenajări interioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Pandemia a oferit românilor posibilitatea de a redescoperi destinaţiile frumoase din ţara noastră şi, în ciuda perioadei descurajatoare pentru investiţii, antreprenorii au continuat proiectele planificate dinaintea declanşării situaţiei pandemice. Unul dintre proiectele hoteliere iniţiate în urmă cu mai bine de 2 ani şi continuate chiar şi în perioada pandemică este dezvoltat la Sfântu Gheorghe de proprietarii lanţului de depozite de materiale de construcţii, Depo. Investiţia totală va depăşi 4 milioane de euro, parte din finanţare fiind alocată de Fundaţia Pro Economica Alapítvány", anunţă investitorii.

Hotelul este dezvoltat pe structura existentă a unui cămin muncitoresc, achiziţionată de actualul proprietar în anul 2017. Până în anul 2019 clădirea a trecut printr-un proces de renovare şi refacere a structurii şi fundaţiei pentru a corespunde standardelor seismice actuale. Din 2019 a început efectiv dezvoltarea hotelieră de 4 stele.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Hotelul va avea în total 45 de camere cu suprafeţe generoase de aproximativ 33 mp-35 mp, între care 3 apartamente şi mai multe camere single, twin, luxury şi chiar camere cu chicineta.

 Investiţia estimată iniţial a fost de 2,5 milioane euro, la care s-a adaugat o finanţare de aproximativ 1,5 milioane de euro din partea Fundaţiei Pro Economica Alapítvány. Hotelul va dispune de: bar, restaurant, sală de şedinţe, iar prin recenta achiziţie a terenului învecinat, în viitor va include şi un Spa urban, şi o sală de conferinţe şi evenimente.

Lucrările se vor finaliza în această iarnă, momentan fiind la stadiul de amenajări interioare.

Hotelul va avea 20 de noi angajaţi iar procesul de angajare va începe anul viitor.

"Principala problemă a investiţiilor hoteliere din ultimii doi ani este legată de scumpirea materialelor de construcţii şi termenul de aşteptare pentru livrarea diferitelor elemente. În termeni procentuali, scumpirea materialelor a adus pentru hotelul din Sfântu Gheorghe o depăşire a bugetului cu până la 25%, dar cu păstrarea termenului de inaugurare prevăzut pentru al doilea trimestrul al anului 2022", anunţă investitorii.

Preţul pentru o cameră dublă va fi de minim 60 euro / noapte, iar în regim single camera va putea fi ocupată pentru 45-50 euro / noapte.

Aeroportul din Braşov, un imbold pentru antreprenorii din zonă

Deşi majoritatea investiţiilor hoteliere din zona Braşov – Covasna se adresează turismului de leisure, viitorul Aeroport Internaţional Braşov aduce perspective bune pentru turismul de business din zonă. Pe lângă turismul de business, proprietarii îşi propun să găzduiască în hotel şi sportivii ce au antrenamente şi competiţii în zonă.

“Ne dorim să încurajăm dezvoltarea economică a regiunii Transilvaniei, inclusiv prin proiecte de reconversie urbană cum este şi cel de la Sfântu Gheorghe, care practic a transformat o clădire abandonată din oraş într-un hotel destinat turiştilor de business. Acest proiect nu numai că va genera crearea de noi locuri de muncă în zonă, dar va accentua şi potenţialul investiţional al zonei prin atragerea turismului de business”, a declarat Monika Kozma, director executiv Fundaţia Pro Economica.

Fundaţia Pro Economica Alapítvány va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania.

"Regiunea este una foarte ofertantă, cu un potenţial demonstrat în ultimii ani, astfel că investiţiile vor genera o creştere economică substanţială, vor crea noi locuri de muncă, dar şi noi oportunităţi pentru turişti. Printr-un proces de selecţie de proiecte, au fost deja alese şi aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minim 4 stele şi facilităţi turistice suplimentare. Conform estimărilor iniţiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă şi investiţii totale de aproximativ 100 milioane de euro", spun repezentanţii fundaţiei.

Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă şi totalizează aproximativ 700 de camere de cazare. Printre proiectele finanţate se numără şi un complex cu 20 de apartamente din Vârşag, din judeţul Harghita, precum şi un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureş. Facilităţile acestor cazări includ şi centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat.

Fundaţia Pro Economica Alapítvány este o organizaţie care are ca obiectiv principal îmbunătăţirea nivelului de trai al familiilor din România, dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. Scopul programelor demarate de către fundaţie este de a crea un climat economic prielnic dezvoltării afacerilor loacale, prin păstrarea tradiţiilor şi valorilor din regiune.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.