Profitul celor două entităţi JTI care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, în 2023, este de peste un miliard de lei, în creştere cu circa 6% faţă de 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, afacerile JTI în 2023 cumulate pentru cele două entităţi care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşesc 8,5 miliarde lei (peste 1,7 miliarde euro). Suma totală include acciza şi este în creştere cu circa 15% faţă de 2022. Pe lângă accize, JTI a mai virat la buget şi TVA, plus alte taxe si contribuţii, reprezentând în total peste 75% din cifra de afaceri, şi anume circa 6,5 miliarde lei (1,3 miliarde euro), cu 19% mai mult faţă de anul precedent. Profitul celor două entităţi JTI în 2023 este de peste un miliard de lei, în creştere cu circa 6% faţă de 2022”, arată compania.

JTI este una dintre primele multinaţionale stabilite local, încă din 1993. Compania a investit pe piaţa locală peste 300 milioane de euro, la care se adaugă circa 30 de milioane de euro în proiecte sociale şi culturale destinate comunităţii.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„În ultima perioadă am înregistrat rezultate bune şi în creştere de la an la an. Ceea ce înseamnă nu doar majorarea sumelor virate la buget, dar şi continuarea investiţiilor în capacităţile de producţie, în portofoliul de produse pe care le punem pe piaţă şi în oamenii noştri. De asemenea, mai înseamnă continuarea programelor sociale şi culturale şi a parteneriatelor anti-contrabandă cu autorităţile de aplicare a legii. Ne dorim să putem raporta şi pentru 2024 şi 2025 rezultate la fel de bune. Aceasta chiar dacă anul în curs este unul electoral, în care de obicei se cheltuie fără acoperire, pentru ca apoi să se discute despre austeritate şi creşteri de taxe. Sperăm să nu fie cazul din nou ca tutunul să fie bun de plată, iar viitorii factori de decizie să dea dovadă de luciditate şi echilibru în privinţa politicilor fiscale şi a cadrului de reglementare a unui sector de importanţă strategică pentru economia României”, a declarat Gilda Lazăr, head of corporate affairs & communications JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

În momentul de faţă, aproximativ 75% din producţia fabricii de pe Platforma Pipera, din Bucureşti, este exportată în peste 60 ţări. Conform INS, în 2023 totalul exporturilor de ţigarete şi produse din tutun a fost de 1,68 miliarde de lei, contribuţia pozitivă a industriei tutunului la balanţa de plăţi fiind de 1,2 miliarde de euro.

JTI are 1.400 de angajaţi în sediul din Bucureşti, fabrică şi birourile de vânzări din toată ţara.

JTI şi-a început activitatea în România în urmă cu peste 30 ani, în 1993 (ca R.J. Reynolds). JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are circa 46.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.