Producătorul de ciment Holcim România a anunţat marţi că deschide o nouă staţie ecologică de betoane, în Ilfov, şi ajunge la 19 astfel de staţii în întreaga ţară. În cadrul unităţii de la Tunari se va fabrica şi comercializa ECOPact, prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puţine emisii de CO2.
”Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcţii de pe piaţa locală, anunţă deschiderea unei noi staţii ecologice de betoane, în Tunari, judeţul Ilfov. Compania ajunge la 19 astfel de staţii în întreaga ţară şi îşi continuă angajamentul pentru sustenabilitate”, a informat compania, fără a preciza valoarea investiţiei.
Asemenea celorlalte staţii ecologice de betoane, în cadrul unităţii de la Tunari se va fabrica şi comercializa ECOPact, prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puţine emisii de CO2.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Prin intermediul acestei noi staţii de betoane ecologice din Tunari, suntem cu un pas mai aproape de clienţii noştri şi ne consolidăm investiţia în creşterea pieţei de construcţii sustenabile din România. Totodată, ne respectăm angajamentul asumat la începutul acestui an prin Econcept, noul nostru model de business, şi oferim o gamă integrată de produse şi soluţii ECO, astfel încât să accelerăm tranziţia către un mediu construit mai verde”, a declarat Anca Alexandru, director Divizia de Betoane Holcim România.
Staţia ecologică de betoane din Tunari este a şasea staţie a Holcim România deschisă în zona Bucureşti-Iflov şi face parte din strategia pe termen lung a companiei de a sprijini construcţiile sustenabile.
Betoanele ECOPact, fabricate şi comercializare în staţia de la Tunari, sunt betoane ecologice de clasă climatică A, având cu 30% mai puţine emisii de CO2.
ECOPact poate fi folosit în construcţii din sectorul rezidenţial şi non-rezidenţial, construcţii industriale, hidrotehnice sau de infrastructură. Pe lângă aportul pe care îl are la reducerea de CO2, gama ECOPact asigură un nivel de rezistenţă superior în condiţii de mediu agresive, menţionează compania.
Holcim Romania activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcţii din România. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare, 19 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda şi Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajaţi în România.
Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deţine cinci fabrici de prefabricate şi una de BCA) şi Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deşeurilor).
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.