Producătorul de cabluri Leoni Bistriţa anunţă că a decis reducerea cu până la 10% a numărului de angajaţi, ca urmare a scăderii drastice a comenzilor pentru vehicule electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul economic generat de scăderea drastică a comenzilor pentru vehicule electrice, Leoni Bistriţa este nevoită să ia măsuri pentru consolidarea şi stabilizarea sustenabilă a operaţiunilor fabricilor din Bistriţa. În urma unei analize detaliate a situaţiei economice şi operaţionale actuale în zona electromobilităţii şi ca urmare a informării de către managementul companiei a organizaţiei sindicale, s-a decis reducerea numărului de angajaţi cu până la 10%. Această măsură este necesară pentru a menţine competitivitatea şi viabilitatea pe termen lung a companiei”, anunţă compania într-un comunicat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Compania are o forţă de muncă de aproape 12.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri în 2023 de peste 728 milioane euro.

”Pentru a asigura un proces de reducere echitabil şi transparent, vor fi aplicate criterii de evaluare obiective, care vor ţine cont de evaluarea anuală a performanţelor profesionale, vechimea în cadrul companiei, competenţele şi calificările individuale, precum şi necesităţile operaţionale ale fiecărui departament. De asemenea, în cadrul acestui proces, categoriile vulnerabile (angajaţi care sunt părinţi unici etc.) vor beneficia de protecţie suplimentară. Aceste criterii sunt adoptate pentru a minimiza impactul social şi pentru a asigura un tratament corect şi echitabil pentru toţi angajaţii noştri”, precizează compania.

De asemenea, Leoni Bistriţa va oferi suport în găsirea de noi oportunităţi de angajare pentru angajaţii afectaţi.

”Ştim că astfel de decizii sunt dificile şi apreciem în mod deosebit dedicarea şi eforturile fiecăruia dintre colegii noştri, într-o perioadă plină de provocări în industria auto, însă această măsură este absolut necesară pentru a putea continua să construim un mediu de lucru stabil şi sustenabil pentru viitor”, spun reprezentanţii companiei.

Leoni este un furnizor global de fire, fibre optice, cabluri şi sisteme de cabluri, precum şi de servicii conexe pentru sectorul auto şi alte industrii. Grupul de firme are aproximativ 95.000 de angajaţi în 27 de ţări şi a realizat în 2023 vânzări consolidate de 5,46 miliarde de euro.

Cu o forţă de muncă de aproape 12.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri in 2023 de peste 728 milioane euro şi cu peste 97 de milioane de euro viraţi către bugetul de stat în 2023, Leoni se prezintă ca fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară. Din portofoliul Leoni România fac parte cei mai importanţi producători auto mondiali, iar aproape 3.000 dintre furnizorii Leoni România sunt locali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.