Producătorul de aspiratoare Dyson urmează să reducă aproximativ 1.000 de locuri de muncă în Marea Britanie, unde în prezent are 3.500 de angajaţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania, cunoscută pentru uscătoarele de păr inovatoare, aparatele de aer condiţionat şi multe altele, a spus că revizuirea afacerii sale are loc în timp ce se confruntă cu ”pieţe globale din ce în ce mai feroce şi competitive”.

”Am crescut rapid şi, ca toate companiile, ne revizuim din când în când structurile globale pentru a ne asigura că suntem pregătiţi pentru viitor. Ca atare, propunem modificări ale organizaţiei noastre, care pot duce la concedieri”, a declarat CEO-ul Dyson, Hanno Kirner, într-o declaraţie trimisă prin e-mail la CNBC.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Dyson operează pe pieţe globale din ce în ce mai acerbe şi competitive, în care ritmul inovaţiei şi schimbării nu face decât să accelereze. Ştim că trebuie să fim întotdeauna antreprenori şi agile – principii care nu sunt noi pentru Dyson.”

Compania a spus că oamenii ale căror locuri de muncă sunt în pericol vor fi sprijiniţi prin acest proces. Nu este clar dacă locurile de muncă globale vor fi afectate în această etapă.

Este aşteptat ca Regatul Unit să rămână un centru cheie de cercetare şi dezvoltare pentru Dyson, care are un Institut de Inginerie şi Tehnologie în Malmesbury, Anglia.

Analiza afacerilor companiei a început înainte de alegerile generale din Marea Britanie anunţate în mai de fostul prim-ministru Rishi Sunak.

Partidul Laburist de opoziţie a câştigat o victorie zdrobitoare în alegeri, detronând conservatorii după 14 ani.

James Dyson, fondatorul şi inginer-şef al firmei de inginerie, a fost un critic vocal al lui Sunak, reproşându-i angajamentele de a face din Marea Britanie ”o superputere ştiinţifică” într-o scrisoare către The Times of London.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.