Primăria Sectorului 4 a anunţat miercuri că le va oferi celor aproape 30.000 de elevi ai celor 39 de şcoli din sector tablete cu conexiune la internet şi va dota 1.030 de săli de clasă cu echipamente care permit desfăşurarea procesului didactic în mediul online.
Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat zilele trecute, urmând ca în scurt timp să fie demarate procedurile de achiziţie publică.
"Primăria Sectorului 4 face un nou pas important către modernizarea infrastructurii de învăţământ. Folosind surse de finanţare neramursabile, autoritatea locală va oferi celor aproape 30.000 de elevi ai celor 39 de şcoli din Sectorul 4 tablete cu conexiune la internet şi va dota 1.030 de săli de clasă cu echipamente care permit desfăşurarea procesului didactic în mediul online. Toate acestea, ce vor fi integrate cu o platformă educaţională securizată vor fi achiziţionate în perioada ce vine, ca urmare a semnării de zilele trecute a contractului de finanţare cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 51 de milioane de lei", a informat primăria.
Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din Sectorul 4 (nivel primar şi gimnazial) şi a elevilor acestora cu echipamentele şi licenţele necesare susţinerii unui proces didactic unitar, în mediul online, va asigura participarea tuturor copiilor la activităţile educaţionale în condiţiile în care aceştia nu vor putea fi prezenţi fizic la şcoală, precizează primăria.
Tabletete ce urmează a fi achiziţionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrare, iar kit-urile de predare online, pentru fiecare dintre cele 1.030 de săli de clasă din unităţile de învăţământ din sector vor conţine: camera web pentru videoconferinţă on-line, pentru transmiterea live a lecţiilor; laptop pentru predare online, cu antivirus, pachet Microsoft Office, modem şi abonament 4G pentru conectare la Internet; suport mobil pentru camera web de videoconferinţă, laptop şi pentru ecran LCD; ecran LCD cu diagonală de 81 cm, pentru afişarea participanţilor la sesiunile online.
Echipamentele vor fi integrate cu o platformă educaţională care asigură conectarea securizată a elevilor, de la terminalele înregistrate, astfel încât să fie evitate situaţiile în care persoane neautorizate ar putea accesa sistemul pentru a perturba desfăşurarea orelor online.
"Această nouă investiţie vine în completarea efortului Sectorului 4 din ultimii ani, de a reface reţeaua de şcoli şi grădiniţe. În această perioadă, pentru modernizarea şi reabilitarea completă a unităţilor de învăţăţământ care funcţionează în Sectorul 4 au fost investite peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro)", mai precizează Primăria Sectorului 4.
Lucrările au fost extrem de complexe şi au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcţii şi dotări speciale pentru obţinerea autorizaţiilor ISU şi a autorizaţiilor de funcţionare, astfel încât niciun copil al Sectorului 4 să nu mai înveţe în clădiri cu grad de risc seismic.
"Investiţiile în infrastructura şcolară sunt o prioritate pentru sectorul nostru. Siguranţa elevilor trebuie pusă pe primul loc. Sunt tată, aşa că în calitate de părinte, vreau ca fetiţa mea să meargă la şcoală într-o clădire care să nu îi pună viaţa în pericol", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.