Preţurile petrolului au scăzut miercuri, după ce datele au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au crescut peste aşteptări, chiar dacă activitatea de rafinare şi-a revenit, dar contractele futures au rămas în creştere cu aproximativ 2% în această săptămână, pe măsură ce traderii au evaluat conflictul continuu din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au închis la 74,96 dolari pe baril, în scădere cu 1,08 dolari, sau cu 1,42%. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 97 de cenţi, sau cu 1,35%, la 70,77 dolari.

Săptămâna trecută, preţul petrolului a scăzut cu mai mult de 7% din cauza îngrijorărilor legate de cererea din China şi a reducerii temerilor legate de posibile întreruperi ale livrărilor de petrol din Orientul Mijlociu.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Preţul petrolului a crescut în primele două sesiuni din această săptămână, deoarece au apărut cumpărători.

Stocurile de ţiţei din SUA au crescut cu 5,5 milioane de barili, ajungând la 426 milioane de barili în săptămâna care s-a încheiat pe 18 octombrie, a raportat miercuri Administraţia pentru Informaţii în Energie, depăşind aşteptările analiştilor dintr-un sondaj Reuters, care prevedeau o creştere de 270.000 de barili.

Rafinăriile şi-au crescut producţia, pe măsură ce au ieşit din mentenanţa sezonieră de toamnă, ceea ce a dus la o creştere a stocurilor de benzină, în timp ce distilatele au înregistrat o scădere minoră săptămâna trecută, au spus analiştii.

De asemenea, asupra preţului petrolului a exercitat presiune creşterea indicelui dolarului la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lunii iulie. O monedă americană mai puternică poate reduce cererea de petrol, care este denominat în dolari, din partea cumpărătorilor care utilizează alte valute.

Impactul creşterii stocurilor de ţiţei asupra preţurilor a fost oarecum contracarat de preocupările persistente privind riscurile potenţiale de aprovizionare cu petrol din cauza conflictului din Orientul Mijlociu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.