Preţurile petrolului au scăzut marţi pentru a doua şedinţă consecutivă, deoarece scepticismul în legătură cu creşterea economică a Chinei a contracarat o slăbire a dolarului american, transmite Reuters.
Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 51 de cenţi, sau cu 0,6%, până la 82,29 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 42 de cenţi, sau cu 0,5%, la 78,32 dolari pe baril.
Ambele valori de referinţă au scăzut cu mai mult de un dolar la începutul sesiunii.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Presând preţurile petrolului, China, cel mai mare consumator de petrol din lume, şi-a stabilit un obiectiv de creştere economică pentru 2024 de aproximativ 5%. În timp ce ţinta este similară cu obiectivul de anul trecut şi în concordanţă cu aşteptările analiştilor, lipsa unor planuri de anvergură de stimulare a economiei aflată în dificultate a dezamăgit investitorii.
”Ţinta de creştere este OK, dar partea care lipseşte este modul în care doresc să atingă asta, ce fel de stimul, nu este clar pentru moment”, a spus analistul UBS Giovanni Staunovo.
Sentimentul de reducere a riscurilor pe pieţele financiare mai largi a pus presiune şi asupra preţurilor, a adăugat Staunovo.
Preţurile aurului au atins un nivel record marţi, pe baza pariurilor în creştere pentru o reducere a ratei dobânzii din SUA în iunie, în timp ce Wall Street a scăzut din cauza slăbiciunii acţiunilor cu capitalizări mari.
Oferind o oarecare susţinere preţurilor petrolului, dolarul american s-a depreciat din cauza încetinirii creşterii în sectorul serviciilor.
Un dolar mai slab susţine de obicei preţurile petrolului prin creşterea cererii din partea investitorilor care deţin alte valute.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.