Preţurile petrolului au scăzut marţi pentru a doua şedinţă consecutivă, deoarece scepticismul în legătură cu creşterea economică a Chinei a contracarat o slăbire a dolarului american, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 51 de cenţi, sau cu 0,6%, până la 82,29 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate au scăzut cu 42 de cenţi, sau cu 0,5%, la 78,32 dolari pe baril.

Ambele valori de referinţă au scăzut cu mai mult de un dolar la începutul sesiunii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Presând preţurile petrolului, China, cel mai mare consumator de petrol din lume, şi-a stabilit un obiectiv de creştere economică pentru 2024 de aproximativ 5%. În timp ce ţinta este similară cu obiectivul de anul trecut şi în concordanţă cu aşteptările analiştilor, lipsa unor planuri de anvergură de stimulare a economiei aflată în dificultate a dezamăgit investitorii.

”Ţinta de creştere este OK, dar partea care lipseşte este modul în care doresc să atingă asta, ce fel de stimul, nu este clar pentru moment”, a spus analistul UBS Giovanni Staunovo.

Sentimentul de reducere a riscurilor pe pieţele financiare mai largi a pus presiune şi asupra preţurilor, a adăugat Staunovo.

Preţurile aurului au atins un nivel record marţi, pe baza pariurilor în creştere pentru o reducere a ratei dobânzii din SUA în iunie, în timp ce Wall Street a scăzut din cauza slăbiciunii acţiunilor cu capitalizări mari.

Oferind o oarecare susţinere preţurilor petrolului, dolarul american s-a depreciat din cauza încetinirii creşterii în sectorul serviciilor.

Un dolar mai slab susţine de obicei preţurile petrolului prin creşterea cererii din partea investitorilor care deţin alte valute.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.